Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Відомий журналіст висміяв Миколенка і Лобановського (Відео)

«Миколенко? За 2 тижні й ведмідь пару фраз на інглиші вивчив би».

Фото пресслужби ФК Евертон.

Відомий журналіст висміяв Миколенка і Лобановського (Відео)

Миколенко дав інтерв'ю, чергуючи українську, російську та ламану англійську

Футбольний журналіст Артем Франков висловився з приводу першого інтерв'ю українського захисника Віталія Миколенка в «Евертоні», яке той дав, чергуючи українську, російську та ламану англійську мови, передає Спорт.юа.

«На жаль, це вічна тема і, окрім іншого, відповідь на вічне запитання: «Чому великий Лобановський не отримав запрошення від пристойного західного клубу?» Чому, зрештою, не затребувані наші тренери, які переконані, що методично вони підготовлені як ніхто у світі (і тому нічого тут робити всіляким)? Чому зазнають нестерпних труднощів із просуванням по категоріям наші арбітри?

Не хочу сказати, що це єдина проблема. Але відповідь на всі питання одна і та сама – а що ж вам заважало хоча б англійську вивчити? Я вже не говорю на університетському – на шкільному рівні?!

Та за два тижні й ведмідь би кілька фраз на інглиші вивчив, не кажучи вже про статтю з Вікіпедії про історію свого клубу! Йохан Кройф після пришестя в «Барсу» до журналістів каталонською звернувся, влюбивши народ у себе раз і назавжди!

Я впевнений, що історію «Динамо» вони знають так само.

Більше того, я впевнений, що історію «Динамо» вони знають так само, і моя порада-побажання Ігорю Михайловичу Суркісу – нехай жартома, але провести тестування своїх гравців, розділивши, звісно, ​​легіонерів та українців. (До речі, не факт, що другі будуть кращими, «обізнанішими».) З простенькими запитаннями – заснування, перше чемпіонство, перший кубок, скільки всього було, володарі Золотого м'яча, Кубки кубків, знатні ветерани. Ну і скільки у футболу правил, чого ж там. Теж корисне знання.

P.S. Версію про те, що Миколенко принципово давав інтерв'ю українською, з патріотичних міркувань, оцінив. Оцініть і ви. А прихильники цієї версії множаться. Додам: а на х***а патріоту знати, що клубне прізвисько «Іриски»? Не потрібне воно йому.

Це анітрохи не скасовує та не заважає бажати Віталію всіляких успіхів на новому місці та взагалі у британському футболі. Більше того, все сказане щодо мови – очевидні речі з розряду двічі два чотири (Коноплянка тому приклад). І про те, що добрий початок половини справи відкачав. І про те, що повага до традицій та звичаїв «чужого монастиря» – неодмінна умова комфортного життя в цьому монастирі».

Читайте також: Я вам не «Колян»: захисник «Евертона» нагадав англійцям, що його прізвище походить від гарного українського імені Микола

1 січня «Евертон» офіційно оголосив про трансфер гравця київського «Динамо» та збірної України Віталія Миколенка. Захисник підписав із англійським клубом контракт, який діятиме до літа 2026 року.

ВІДЕО. Перше інтерв'ю Віталія Миколенка у «Евертоні»

Telegram Channel