Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Про що говорив у  різдвяному посланні митрополит Луцький і Волинський Михаїл

«Різдво Христове знову нагадує, що до нас завітав Син Божий, Спаситель світу».

Фото із сайту Youtube.com.

Про що говорив у різдвяному посланні митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Христос народився! Дорогі брати і сестри!

«І сказав їм ангел: не бійтеся;
я благовіщу вам радість велику,
яка буде всім людям» (Лк. 2, 10).

Ці слова промовив Божий посланник, звертаючись до простих, але щирих серцем вифлеємських пастушків тієї ночі, яка започаткувала нову еру в історії людства: «Бо нині у місті Давидовому народився для вам Спаситель, Який є Христос Господь. І ось вам знамення: ви знайдете сповите Немовля, Яке лежатиме в яслах» (Лк. 2, 11–12). Підкоряючись волі Всевишнього і дивуючись усьому побаченому й почутому, пастухи стали першими свідками пришестя Бога на землю.

Полюбивши світ і бажаючи спасти людей, Творець неба й землі почув тих, що благали разом із Давидом: «Господи! Прихили небо Твоє і зійди» (Пс. 143, 5). Тож послав Він Сина Свого Єдинородного, «щоб світ спасся через Нього» (Ін. 3, 17).

Із великою радістю й духовним піднесенням святкує Православна Церква Різдво Господа нашого Ісуса Христа. Через народження від Пресвятої Діви Марії Син Божий з’єднав Своє Божественне життя з людським життям. Народження Сина Божого у вифлеємському вертепі – це світло Божого милосердя, свідчення невимовної любові Божої до людського роду, це акт Божої опіки над світом і людиною. Син Божий уподібнюється людині, щоб вона через постійне перебування з Ісусом Христом здобула свою красу і свободу, утверджуючись у добрі, правді й любові.

Сьогодні як ніколи нам слід подбати про те, щоб вимолити собі у Христа Спасителя чисту і світлу різдвяну радість. Тільки вона зможе дати нам духовні сили й мужність для перенесення всіх скорбот і подолання земних випробувань на життєвому шляху. Нехай різдвяна зірка, яка світить уже понад дві тисячі років і не тьмяніє, торкнеться душі кожної людини. Її тихе сяйво нехай буде в кожній українській домівці, а найбільше там, де ось уже восьмий рік триває війна, де людське горе і неспокій від панування страшної пандемії. У ці різдвяні дні молитвою і колядками прославляймо Сина Божого, Який народився у Вифлеємі. Нехай усе наше життя буде сповнене добром і любов’ю один до одного.

Різдво Христове належить до найбільших сімейних урочистостей у православному церковному календарі. Спільна свята вечеря, яка збирає всю родину, народні та сімейні традиції, колядки, спільна молитва у храмі – це все дає відчуття великого сімейного торжества.

Господь наш Ісус Христос народився на землі серед людей, щоб перемогти гріх, відродити нас до життя вічного, приніс нам новий Закон – Закон любові. Саме любов звела Всевишнього з Небес: Син Божий прийшов на землю, щоб примирити людину з Богом, дарувати людству надію на спасіння.

Саме любов звела Всевишнього з Небес: Син Божий прийшов на землю, щоб примирити людину з Богом, дарувати людству надію на спасіння.

Різдво Христове знову нагадує, що до нас завітав Син Божий, Спаситель світу. «Небо і земля нині торжествують». Сьогодні радіють ангели на Небесах і люди на землі, приносячи пісню радості для новонародженого Христа. З’єднаймося ж і ми з торжествуючим Небом та піднесено прославляймо Господа. Різдво Христове навіки з’єднало людину з Богом. Тому й ми виголошуємо: «З нами Бог!». Христос народився, щоб побудувати Царство Боже, щоб дарувати людям благодатні сили для боротьби з гріхом.

Щиро вітаю волинян із Різдвом Христовим і з Новим 2022 роком. Бажаю всім міцного здоров’я, Господнього благословення, віри і надії, що в нас усе буде добре.

Вітаю народних депутатів України від Волині: Ігоря Палицю, Степана Івахіва, Ірину Констанкевич, Ігоря Гузя, В’ячеслава Рубльова, Валерія Стернійчука, а також голову Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, голову Волинської обласної ради Григорія Недопада і весь депутатський корпус, луцького міського голову Ігоря Поліщука, голів районних державних адміністрацій, міських рад, голів об’єднаних територіальних громад і сільських старост із різдвяними та новорічними святами. Молитовно бажаю вам мудрості, єдності й відданого служіння своєму народові.

Усім вам, браття і сестри, зичу радісних свят і веселої коляди! Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами.

Христос народився! Славімо Його!

З ласки Божої Михаїл, митрополит Луцький і Волинський.


Різдво Христове 2021/2022 р., м. Луцьк.

Читайте також у нас: «За 30 000 тисяч гривень погодився підпалити храм».

Telegram Channel