Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Відзначили настоятеля головного храму Нововолинська

Фото Ігоря Лісового.

Відзначили настоятеля головного храму Нововолинська

У третій день Різдва Христового, у день пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Преосвященний Матфей з архіпастирським візитом відвідав Свято – Духівський собор міста Нововолинська.

Владику зустріли діти недільної школи, які після віршованих вітань за древнім українським звичаєм піднесли йому хліб-сіль та квіти.

   У Свято-Духівському соборі архіпастир очолив святкову Божественну літургію.  Йому співслужили благочинний Нововолинського благочиння, настоятель собору протоієрей Стефан Фульмес, канцлер Волинського єпархіального управління протоїєрей Микола Цап та священники сусідніх приходів.

  Після Богослужіння архієрей звернувся до вірян з проповіддю, в якій розповів про життя та подвиг первомученика Стефана.

 За заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою архіпастир вручив настоятелю Свято - Духівського храму отцю Стефану грамоту та відзнаку від Предстоятеля Блаженнійшого Епіфанія - Митрополита Київського і всієї України.   

 Також владика Матфей привітав настоятеля з Днем пам’яті його небесного покровителя та з нагоди 60-річчя, яке отець Стефан нещодавно відзначив, й побажав невтомної праці на ниві Христовій, многих і благих літ. Також за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою архіпастир вручив настоятелю грамоту та відзнаку від Предстоятеля Блаженнійшого Епіфанія - Митрополита Київського і всієї України.

   Отець Стефан подякував владиці та духовенству за вітання та спільну святкову молитву.  Дійство завершилось уставним многоліттям.

Роксолана Вишневич

Читайте також: У волинському драмтеатрі відновили різдвяний концерт.

Telegram Channel