Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Суддю Бортницьку, яка незаконно арештувала майно Порошенка та «Прямого» і «5 каналу», внесли в базу «Миротворця»

Суддя Бортницька.

Фото Прямий.

Суддю Бортницьку, яка незаконно арештувала майно Порошенка та «Прямого» і «5 каналу», внесли в базу «Миротворця»

Суддя Печерського суду Віта Бортницька, яка ухвалила рішення про арешт майна п’ятого Президента Петра Порошенка, внесена в базу Центру «Миротворець» за «усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї»

Про це йдеться на сайті «Миротворець», пише Прямий.

Як йдеться у поясненні «Миротворця», Бортницька є співучасницею злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно свідомо невинних осіб.

Зокрема, йдеться про участь у фабрикації т.зв. «справи про держзраду Порошенка», арешт майна та телерадіокомпаній (Порошенку не належать) під свідомо сфабрикованим ДБР приводом.

«Миротворець» також нагадує, що Вища рада правосуддя у листопаді 2019 року ухвалювала рішенням про притягнення судді Печерського районного суду міста Києва Бортницької В.В. до дисциплінарної відповідальності.

«Миротворець» також нагадує, що Вища рада правосуддя у листопаді 2019 року ухвалювала рішенням про притягнення судді Печерського районного суду міста Києва Бортницької В.В. до дисциплінарної відповідальності через незаконну відмову у доступі до правосуддя, істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків.

У жовтні 2021 суддя Бортницька відправила обвинуваченого у державній зраді та фінансуванні тероризму нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука під домашній арешт.

Раніше Бортницька без мотивації відмовляла у зміні запобіжного заходу Андрію Антоненку, а також відмовляла його адвокатам у доступі до результатів експертиз у справі.

У грудні 2019 р. Бортницька закрила кримінальне провадження за звинуваченням колишніх народних депутатів фракції «Партія регіонів» Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна в організації ухвалення «диктаторських законів»16 січня 2014 року.

Центр «Миротворець» просить правоохоронні органи розглядати публікацію на сайті щодо Бортницької як заяву про скоєння нею усвідомлених діянь проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

Читайте також: Реп і квиток за «тисячу Зеленського»: Порошенка зустрічатимуть, як зірку​.

Як відомо, суддя Печерського суду Бортницька у 2020 році захистила дисертацію під керівництвом заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

У 2013 році суддя Бортницька відправляла за ґрати учасників Євромайдану.

У 2019 році Громадська рада доброчесності (ГРД) оприлюднила висновок про невідповідність Віти Бортницької критеріям доброчесності та професійної етики.

Олег Татаров, який в Офісі президента курує правоохоронний блок, з 2011 року був заступником начальника головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ, під час подій Революції Гідності відстоював позицію МВС щодо затримань і арештів десятків учасників Революції Гідності, заявляв, що міліція не застосовувала сили та спецзасоби, переконував міжнародних партнерів, що майданівці «самі себе стріляють і нападають на співробітників спецпідрозділу «Беркут».

Після втечі Януковича Татаров почав займатися адвокатською практикою. Як адвокат Татаров представляв інтереси колишнього заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова, який повернувся в Україну після перемоги на виборах Зеленського.

У квітні 2020-го року, коли з’явилася інформація про наміри призначити Татарова заступником керівника Офісу президента, «Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані» закликала президента Володимира Зеленського відмовитись від цього призначення. Попри це Зеленський підписав Указ про призначення Татарова в ОП.

У грудні 2021 року Центр Протидії Корупції пвідомив, що звернеться до США із проханням накласти санкції на Олега Татарова через його проросійську та антизахідну діяльність, а також його безпосередню участь у зриві конкурсу на посаду керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як відомо, Уряд США нещодавно запровадив санкції проти Андрія Портнова, якого внесли до переліку осіб за так званим «актом Магнітського». До цього списку вносять високопосадовців, причетних до порушення прав людини та масштабної корупції.

Наприкінці грудня 2021 року Центр «Миротворець» відкрив новий напрямок діяльності, націлений на допомогу  правоохоронним органам та судовій гілці влади України на шляху до очищення.

Дії деяких працівників правоохоронної системи та судової гілки влади несуть пряму загрозу Національній безпеці України, зловживають виключним правом, наданим їм Державою, дискредитують правоохоронні органи – йдеться у повідомленні Центру «Миротворець».

Головна мета ініціативи – не забути та запам’ятати кожного виконавця (слідчих, прокурорів, суддів і замовників), які своїми діями дискредитують та руйнують довіру населення до правоохоронної системи України шляхом фабрикації надуманих справ стосовно свідомо невинних людей.

Telegram Channel