Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На волинському озері змагалися бігуни на ковзанах (Фото, відео)

Було весело.

Фото Шацької ОТГ.

На волинському озері змагалися бігуни на ковзанах (Фото, відео)

Перегони відбулися у Шацьку

Цьогорічний січень порадував шачан по-справжньому зимовою погодою і морозом, який скував озера міцним льодом. Цим і скористалися активісти громадської організації смт Шацьк «Шаковель», створивши на одному з найпопулярніших у селищі озер – Великому Чорному – чудовий каток, йдеться на сайті Шацької ОТГ.

 

 12 січня на замерзлій водоймі відбувся цікавий захід, який організували вперше, –  змаганням з бігу на ковзанах. Ідею реалізували спільно з Шацькою селищною радою та Молодіжною радою Шацька. І хоч часу в організаторів було обмаль, до участі в змаганнях зареєструвалися 60 учасників віком від 9 до 20 років. Всім безплатно видали ковзани та засоби захисту. На початку запросили до слова рятувальників, які нагадали учасникам правила поведінки на кризі, а впродовж заходу стежили за тим, щоб катання було безпечним. Крім того, на березі озера був присутній медик – на випадок травм.

 

 «Менш ніж за добу наші активісти Володимир Кубай і Сергій Грицюк змогли організувати захід, запросивши на нього людей і створивши оптимальні умови для його проведення. Такі змагання у нас відбуваються вперше, але я впевнений, що не востаннє, і кожні наступні будуть досконаліші і яскравіші. Всім учасникам зичу гарного настрою і задоволення від катання!» – такими словами привітав ковзанярів Богдан Тимошук, секретар Шацької селищної ради.

До участі в змаганнях зареєструвалися 60 учасників віком від 9 до 20 років. Всім безплатно видали ковзани та засоби захисту.

Змагання відбувалися в таких номінаціях: індивідуальні (хлопці і дівчата віком до 16 і від 16 років) та командні забіги. Хлопці бігли на ковзанах дистанцію 650 м, дівчатка – наполовину меншу. В результаті грамоти і призи отримали ті, які в своїй номінації показали найкращу швидкість, а саме: наймолодша учасниця Оксана Степанюк, володарі перших місць: Світлана Турич, Володимир Семерей, Богдан Натальчук та команда у складі Івана Кропивника і Володимира Семерея (хлопцям дістався ще й головний приз – кубок). Нагороди і подарунки вручили також тим, хто посів друге і третє місця.

 

 І ковзанярів, і вболівальників організатори впродовж двох годин зігрівали гарячим трав’яним чаєм та пропонували їм солодощі.

 

Захід подарував позитивні емоції і дітям, і дорослим. А також додав натхнення організаторам, аби й надалі реалізовували свої креативні ідеї, розвиваючи в Шацькому краї зимовий туризм.

Читайте також: У громаді на Волині розвивають біатлон (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel