Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Суд виніс українцю рекордний штраф за підробку covid-сертифіката

Обвинувачений обіцяв клієнтам вносити відомості у центральну базу даних без проведення щеплення і за грошову винагороду.

Фото: depositphotos.

Суд виніс українцю рекордний штраф за підробку covid-сертифіката

Чоловік оцінив свою послуги у майже три тисячі гривень за фальшивий медичний документ

Ковпаківський районний суд Сум визнав винним місцевого мешканця у збуті підробленого офіційного документу і призначив 25,5 тис. грн штрафу.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 23 грудня.

В обвинуваченого виник умисел щодо незаконного збагачення за рахунок збуту підроблених сертифікатів вакцинації від гострої респіраторної хвороби Covid-19. Для цього чоловік підшукав собі спільника. Натомість роль обвинуваченого зводилася до того, що він шукатиме людей, котрі з особистих міркувань не бажали вакцинуватися від Covid-19 та пропонуватиме їм послуги щодо виготовлення підроблених сертифікатів на їхнє ім’я. А також вноситиме відомості у центральну базу даних електронної системи охорони здоров’я без проведення щеплення і за грошову винагороду.

На початку жовтня минулого року обвинувачений знайшов клієнта, який через Telegram надіслав йому копію закордонного паспорта. Наступного дня чоловік перекинув 2,8 тис. грн на банківську картку обвинуваченого за виготовлення підробленого сертифікату вакцинації. Через кілька днів був готовий covid-сертифікат, у якому незаконно використовувалися дані клінічної лікарні Святого Пантелеймона Сумської міської ради, штамп та підпис лікаря.

Чоловік підписав із прокурором угоду про визнання винуватості. Сторони узгодили покарання у вигляді штрафу 25,5 тис. грн. Після цього угоду затвердив суд.

19 жовтня обвинувачений, перебуваючи біля магазину «Феєрія», що на вул. Горького у Сумах, збув клієнту підроблений міжнародний сертифікат вакцинації.

Чоловік підписав із прокурором угоду про визнання винуватості. Сторони узгодили покарання у вигляді штрафу 25,5 тис. грн. Після цього угоду затвердив суд.

Варто зауважити, що наразі українські суди призначають штрафи за фальшиві covid-сертифікати, в середньому, від 680 грн до 5 тис. грн.

Читайте такожНа Волині судитимуть працівника лікарні, який масово підробляв ковід-сертифікати

Telegram Channel