Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Безкоштовний адвокат, якого хотіли нав’язати Порошенку, вважає, що його планували затримати в аеропорту

Петро Порошенко у суді.

Фото РБК.

Безкоштовний адвокат, якого хотіли нав’язати Порошенку, вважає, що його планували затримати в аеропорту

Адвокат Богдан Глядик, якого за зверненням ДБР призначив Центр безплатної правової допомоги нібито для «захисту» Петра Порошенка, повідомив, що п’ятого Президента мали намір затримати ще в аеропорту

«Сьогодні приблизно о 9 годині 45 хвилин до регіонального Центру надання правової допомоги надійшло звернення  уповноваженого представника ДБР, який попросив залучити Петру Олексійовичу Порошенку захисника з Центру безоплатної правової допомоги.  Мене викликали безпосередньо в аеропорт чомусь, коли вже всі розуміли, що там нікого немає», - розповів він про перебіг подій.

«Безумовно, із засобів масової інформації я дізнався, що Петро Олексійович вже прямує до суду, через те я з’явився безпосередньо до суду. Зайшов у судове засідання, надав свої повноваження. Сказав все, що я думаю з цього приводу. Оскільки залучені захисники за договором, згідно із законом безоплатна правова допомога не може надаватися», - пояснив адвокат.

Мені пояснили дослівно «цей пасажир… планувалося його затримання. Він був у розшуку, через те ми вимушені були залучити такого захисника.

«Петро Олексійович висловив свою позицію, що йому не потрібен захисник безоплатної правової допомоги, і все», - зазначив Глядик.

На запитання, чи вважає він це провокацією з боку ДБР, як про це заявила сторона Порошенка, адвокат відповів: «Коли мені надається доручення, мені відповідно скидається контакт особи, яка звернулася. Або уповноваженої особи, в якої можна вияснити питання, чому зверталися, на якій підставі. Я зателефонував за вказаним номером телефону, мені пояснили дослівно «цей пасажир… планувалося його затримання. Він був у розшуку, через те ми вимушені були залучити такого захисника. Тому я розумію, що все ж таки планувалась якась подія по затриманню Петра Олексійовича Порошенка. Чому це не вдалося, я не знаю. Викликали мене безпосередньо на місце затримання - вулиця Медова 2, це аеропорт», - повідомив Богдан Глядик.

Як відомо, слідчі ДБР, які перебували в аеропорту, коли туди прибув Порошенко, заперечували, що хочуть його затримати.

Про спробу призначити ще одного захисника на засідання з обрання Порошенку запобіжного заходу повідомив його адвокат Ігор Головань. «Як нам повідомили, прокуратура чинила якісь провокації для призначення безоплатної правової допомоги. Порошенко має договори з адвокатами, адвокатів цілком достатньо», – заявив він.

Читайте також: Порошенко на багатотисячному мітингу прихильників: прийшов час показати владі, що це вона сьогодні зраджує Україну.

Джерело: ЛБ.
Telegram Channel