Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Володимир приїжджали представники Євросоюзу

Фото сайту "Район. Володимир"

У Володимир приїжджали представники Євросоюзу

Експерти консультативної місії Європейського Союзу навідались до Луцького та Ковельського управлінь та Камінь-Каширського й Володимир-Волинського відділів поліції, аби ознайомитися з впровадженням системи Custody Records.

     Робочий візит відбувся у рамках реалізації проєкту системи Custody Records та «зелена кімната»,  пише сайт «Район. Володимир», посилаючись на інформацію сектору комунікацій поліції Волинської області.

  Упродовж двох днів представники КМЄС разом із заступником начальника ГУНП у Волинській області Віталієм Ковальчуком, керівницею сектору ювенальної превенції Інною Остапович, представни

     Волинські поліцейські подякували іноземним колегам за підтримку та висловив сподівання у подальшій співпраці. Він зазначив, що зелені кімнати будуть повністю облаштовані та готові до користування до кінця лютого 2022 року.  

   Вони проінспектували впровадження системи Custody Records, у яку входять чотири складових: наявність інституту інспекторів з дотримання прав людини, єдина електронна база обліку всіх дій щодо затриманих, зонування приміщень, відеонагляд і дистанційний контроль за діями поліцейських та перебуванням людей.

  Віталій Ковальчук поінформував, що у Володимир – Волинському відділі поліції вже проект повністю реалізований. У грудні тут оновлені підрозділи представили громадськості. У приміщенні все облаштовано відповідно до міжнародних стандартів – є кімната інтерв’ювання затриманого, кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником, кімнати для проведення слідчих та інших дій. Наявна тут і зона безперешкодного доступу – вестибюль, фронт-офіс, кімната для прийому громадян. Наталія Бартошук зазначила, що впровадження відеофіксації затримань допомагає стежити за дотриманням прав людини й сприяє недопущенню перевищення повноважень поліцейськими. Також це дає змогу й убезпечити поліцейських від необгрунтованих звинувачень та зафіксувати їхні дії.

  Іноземні експерти зазначили, що за європейськими стандартами концепція такої кімнати передбачає два приміщення, в одному відбуватиметься інтерв’ювання дитини слідчим або психологом, в іншому знаходитимуться всі інші учасники процесуальної дії – прокурор, адвокат, законний представник тощо, які спостерігатимуть за дитиною за допомогою відеотрансляції. Також здійснюватиметься аудіо- та відеозапис розмови, завдяки цьому надалі не потрібно буде допитувати дитину ще раз, наприклад, у суді.

Вони зауважили також, що ця кімната призначена не лише для спілкування з дітьми, а й для роботи з іншими різними уразливими верствами населення.

У подальшому представники консультативної місії обіцяють передати усе необхідне обладнання для цього приміщення.

   Волинські поліцейські подякували іноземним колегам за підтримку та висловив сподівання у подальшій співпраці. Він зазначив, що зелені кімнати будуть повністю облаштовані та готові до користування до кінця лютого 2022 року.

Роксолана Вишневич

Читайте також: Волинянин купив в інтернеті наркотики і попався поліцїї.

Telegram Channel