Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Італії протягом тижня зробили 4,5 мільйона щеплень від коронавірусу

Ото дають!

Фото EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

В Італії протягом тижня зробили 4,5 мільйона щеплень від коронавірусу

Україні щось подібне навіть близько не снилося...

В Італії за тиждень 10-16 січня зробили близько 4,5 мільйона щеплень від коронавірусу, що є рекордним семиденним показником.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє ANSA.

Значну частку серед цієї кількості складають щеплення підсилюючою третьою дозою.

Значну частку серед цієї кількості складають щеплення підсилюючою третьою дозою. Понад пів мільйона склали перші щеплення - серед дітей, на яких кампанію розширили відносно недавно, та дорослих, які з певних причин відкладали вакцинацію. 

Близько 137 тисяч тих, хто отримав першу дозу, входять до групи 50+.

Нагадаємо, на початку січня уряд Італії одностайно схвалив нову постанову, яка зробила щеплення від коронавірусу обов’язковим для всіх людей віком від 50 років. 

 З 10 січня в Італії набуло чинності масштабне посилення обмежень для громадян, які не щеплені від коронавірусу. З цього дня і до 31 березня допуск у більшість закладів можливий тільки для тих, хто отримав повний курс щеплення або нещодавно перехворів. Така вимога поширюється у тому числі на розміщення у готелях, допуск у метро, потяги та на авіарейси, гірськолижні підйомники.

За останню добу в Італії з 60 млн населення зареєстрували 83,4 тисячі заражень коронавірусом та 287 смертей. Це перший раз з кінця грудня, не рахуючи післясвяткових 1-3 січня, коли добовий приріст заражень знизився до менше 100 тисяч.

Читайте також: Оголошено конкурс на найкращу наречену для редакційного кроля газети «Волинь».

Telegram Channel