Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Глава ЦРУ відвідував Україну та зустрічався із Зеленським — CNN

Бернс останніми місяцями є одним із перемовників з Кремлем. У листопаді він відвідував Москву та провів переговори з президентом РФ Владіміром Путіним.

Фото Baltnews.

Глава ЦРУ відвідував Україну та зустрічався із Зеленським — CNN

Головна тема візиту – деескалація напруженості на кордонах України

Розповідаючи про зустріч президента України Володимира Зеленського з делегацією Конгресу США, американські журналісти пишуть, що директор Центрального розвідувального управління  Вільям Бернс минулого тижня відвідав Україну та провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на CNN.

Джерело телеканалу заявляє, що Бернс провів консультації з представниками розвідки, щоб зрозуміти реальність загрози вторгнення російської армії до України.

«Вони обговорили поточні оцінки ризиків для України. Бернс отримав можливість обговорити поточну ситуацію з президентом Зеленським та зусилля щодо деескалації напруженості», - повідомило джерело.

«Вони обговорили поточні оцінки ризиків для України. Бернс отримав можливість обговорити поточну ситуацію з президентом Зеленським та зусилля щодо деескалації напруженості», - повідомило джерело.

Ресурс наголошує, що ЦРУ традиційно дотримується давньої політики не коментувати та не оголошувати публічно про поїздки керівництва.

Журналіст CNN Наташа Бертран нагадала, що Бернс останніми місяцями є одним із перемовників з Кремлем. У листопаді він відвідував Москву та провів переговори з президентом РФ Владіміром Путіним.

Читайте також: НАТО не виводитиме війська з держав, що вступили до Альянсу після 1997 року — Столтенберг

Нагадаємо, Зеленський на зустрічі з делегацією Конгресу США заявив, що Росія продовжує масову роздачу російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та під виглядом захисту цих «громадян» Кремль може вдертися до України.

При цьому Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель під час засідання комісії Європарламенту із закордонних справ оцінюючи ймовірність можливого нападу РФ на Україну, зазначив, що подібний сценарій не є ймовірним.

Також повідомлялося, що Україна співпрацює зі своїми союзниками та партнерами для впровадження комплексного пакета стримування Росії, зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, пакет стримування РФ має три рівні.

10-13 січня відбулися три раунди переговорів, присвячених російським претензіям щодо європейської безпеки: переговори делегацій Росії та США в Женеві, засідання Ради Росія-НАТО у Брюсселі та переговори в рамках ОБСЄ.

Переговори були «складними, але професійними», повідомили у РФ. За їхніми підсумками, всі учасники заявили про розбіжності в позиціях. Вимоги Росії щодо нерозширення НАТО на схід були визнані неприйнятними, Москва отримала конкретну відмову на свою завуальовану пропозицію щодо поділу світу на нові «сфери впливу».

Читайте також: Росія відправила стратегічні бомбардувальники на білорусько-польський кордон

Реклама Google

Telegram Channel