Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Помер Пако Хенто – легенда «Реала» і світовий рекордсмен за кількістю Кубків європейських чемпіонів

Пако Хенто.

Фото: ФК Реал Мадрид.

Помер Пако Хенто – легенда «Реала» і світовий рекордсмен за кількістю Кубків європейських чемпіонів

Знаменитий екс-нападник «вершкових» Франсіско Пако Хенто пішов із життя у віці 88 років

Почесний президент мадридського «Реала» помер сьогодні, 18 січня. Франсіско Пако Хенто – єдиний в історії футболу, хто виграв 6 Кубків європейських чемпіонів. У нього залишилися дружина і два сини, інформує офіційний сайт «Реала», передає 24 Футбол.

«Реал Мадрид», його президент і рада директорів глибоко шкодують про смерть Франсіско Хенто, почесного президента «Реала» і однієї з найбільших легенд нашого клубу і світового футболу.

Зіграв 600 поєдинків та записав до свого активу 182 голи. Колекція титулів вражає – 12 чемпіонств Іспанії, 6 Кубків європейських чемпіонів, 2 Кубка Іспанії.

Клуб висловлює свої співчуття, любов і прихильність дружині померлого Марі Луз, його синам Франсіско та Хуліо, онукам Айтані та Канделі, а також всім його родичам, колегам та близьким», – зазначено в заяві «вершкових».

Пако Хенто виступав за «Реал» з 1953 по 1971 рік, віддавши мадридцям 18 сезонів. Зіграв 600 поєдинків та записав до свого активу 182 голи. Колекція титулів вражає – 12 чемпіонств Іспанії, 6 Кубків європейських чемпіонів, 2 Кубка Іспанії. Саме на часи Хенто припало домінування «Реала» в Європі у 50-х – 5 КЄЧ поспіль, що не вдалося повторити нікому.

Пако Хенто провів 43 матчі за збірну Іспанії, в яких забив 5 голів.

Читайте також: Шевченко попрощався з «Дженоа» і підбив підсумок своєї роботи в клубі.

Реклама Google

Telegram Channel