Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вікторія Сюмар: кияни мають дати оцінку і репресіям проти Порошенка, і неадекватним діям влади

Вікторія Сюмар.

Волинь-нова

Вікторія Сюмар: кияни мають дати оцінку і репресіям проти Порошенка, і неадекватним діям влади

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар на брифінгу у Київраді подякувала киянам за підтримку під час акцій під Печерським судом. Як відомо, Київрада сьогодні зібралась на позачергове засідання, на якому планують ухвалити звернення проти політичних переслідувань п’ятого Президента Порошенка та проти свавілля влади

«Ми хочемо подякувати киянам, тому що ми відчували надзвичайну підтримку останні три дні від простих киян. Вчора від суду до вулиці Банкової люди нас підтримували. Ми дякуємо Києву. Ми знаємо, що з Києва починаються зміни, і впевнені, що вони почнуться з Києва і цього разу. Бо влада втратила береги», – зазначає Вікторія Сюмар.

«Президент у найкращій традиції сатиричного фільму «Не дивіться вгору» розказує українцям, що немає жодної загрози – в той час, коли і американські лідери, і європейські постійно говорять Україні про необхідність консолідації всіх сил на протидію російському агресору. Ми бачимо певну неадекватність влади, яка провокує внутрішньополітичне протистояння на абсолютно безглуздих підставах», – говорить Сюмар.

«Ця провокація влади вказує, що влада далі збирається застосовувати силу. І цьому треба теж сказати стоп».

«Звинувачення в держзраді Петра Порошенка – це суцільна маячня і абсурд. Це те саме, що Томос, безвіз, Асоціацію з Європейським Союзом назвати зрадою України. Нівелювати всі українські перемоги, нівелювати рух України у бік Європи – ось задача цієї влади, яка насправді керується банальним інстинктом самозбереження і в політичній боротьбі хоче прибрати свого головного політичного конкурента», – говорить Сюмар.

«Влада пішла на провокацію з абсолютно незрозумілих для нас причин, тому що ця величезна атака на канапки для нас незрозуміла. І на куліш. Я не знаю, що вони там очікували знайти, і пізно ввечері все це повернули мітингувальникам. Але я думаю, що таке застосування сили є насамперед демонстрацією цієї вказівки, яку отримала Національна поліція. Ми зверталися до Дениса Монастирського, бо він нібито був учасником Революції Гідності, і нагадали йому, як це виглядало тоді. Тому що так себе поводив «Беркут». Ми побачили ту саму історію, якої не бачили впродовж 7-8 років, бо правоохоронні органи намагалися дотримуватися порядку і забезпечувати порядок в першу чергу, а не боротися з мітингувальниками, з канапками і кулішем», – обурилася Сюмар.

«Ця провокація влади вказує, що влада далі збирається застосовувати силу. І цьому треба теж сказати стоп», – наголошує Сюмар.

«Ми дуже сподіваємося, що Київрада сьогодні скаже своє слово у відповідності до настроїв, до думок своїх виборців – київських мешканців, які сьогодні з нами. За що їм дуже вдячні», – резюмує Вікторія Сюмар.

Читайте також: Порошенко в інтерв’ю Sky News подякував Великобританії за надану військову допомогу і закликав надати Україні ПДЧ в НАТО​.

Реклама Google

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel