Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Помер відомий радянський і латвійський актор (Фото)

Світла пам'ять!

Фото Pixabay.

Помер відомий радянський і латвійський актор (Фото)

Причина смерті досі невідома

Відомий радянський і латвійський актор театру та кіно Арніс Ліцитіс, відомий завдяки кінострічкам «Довга дорога в дюнах», «Міраж», «Марш Турецького» та інших, помер у п'ятницю, 21 січня. Йому два тижні як виповнилося 76 років, передає obozrevatel.com.

Сумну новину повідомив на особистій сторінці у Facebook його близький товариш, відомий спортивний фотограф Зигізмундс Залманіс. Поки причина смерті не повідомляється (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Він був єдиним із латиських акторів, який досконало володів російською мовою.

«Чудовий актор, приємна і мила людина, і мій друг Арніс Ліцитіс пішов від нас. Мені важко про це говорити. Він зараз на іншій сцені, зустрінеться з іншими акторами кіно. Арніс, у тебе на небесах усе краще, ніж було тут. Усіх благ», – написав Зигізмундс Залманіс.

До речі, Арніс Ліцитіс народився 1946 року в Ризі. Незабаром він вступив до театрального факультету Латвійської державної консерваторії ім. Я. Вітола, а поряд із цим працював у театрах.

Дебют у кіно відбувся 1965-го, коли Арніс зіграв у картині «Двадцять років по тому». Загалом фільмографія Ліцитіса налічує близько 120 проєктів. Серед найвідоміших: «Мушкетери 20 років по тому», «Русь початкова», «Міраж», «В'язень замку Ів», «Загублений у Сибіру», «Марш Турецького», «Ранетки», «Диверсант» та інші.

Зазначимо, що він був єдиним із латиських акторів, який досконало володів російською мовою. Арніс Ліцитіс часто знімався у кінострічках та грав на сценах театрів у Росії, Молдові, Білорусії, Литві та Україні.

Що стосується особистого життя, то Арніс Ліцитіс був одружений з акторкою, спеціалісткою зі зв'язків з громадськістю Інге Айзбалт.

Читайте також: Помер відомий співак та актор популярного фільму.

 

 

 

 

Telegram Channel