Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово — міністр оборони

Головна перевага ТрО – це поєднання масовості і здатності надзвичайно швидко розгорнутися на певній території для виконання поставлених завдань. 

Фото Української правди.

Розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово — міністр оборони

Найближчим часом відомство почне системне інформування громадян, які бажають служити у Силах тероборони або відповідному резерві, про алгоритм дій

Розгортання системи національного спротиву, зокрема й територіальної оборони, триває цілодобово. У Міноборони готові до проблем із процесом і обіцяють їх розв'язувати.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у колонці для «Української правди», передає Громадське.

Серед можливих негараздів очільник Міноборони зазначив можливі неготові приміщення, а от що до зброї та боєприпасів — каже, що наразі в Україні їх достатньо.

«Десь співробітники центрів комплектації ще не розібралися, як діяти. Ми їх швидко навчимо. Зараз ми працюємо над максимальним спрощенням процедур, їхньою цифровізацією, щоб не було потрібно збирати зайві папірці», — додав Резніков.

Міністр також перепрошує в тих, хто вже зіштовхнувся з якимись хибами, і просить ставитися з розумінням.

«Закликаю громадян зважити, в який спосіб ви готові долучитися до оборони держави… Є окремі резерви бойових частин ЗСУ. Під час формування резерву ТрО ми повинні одночасно наповнювати й підвищувати якість резерву інших компонентів Збройних сил. Ви маєте вибір», — каже Резніков.

«Закликаю громадян зважити, в який спосіб ви готові долучитися до оборони держави…», — каже Резніков.

Як виглядатиме і чим займатиметься ТрО

Головна перевага ТрО – це поєднання масовості і здатності надзвичайно швидко розгорнутися на певній території для виконання поставлених завдань. 

Закон визначає за системою ТрО кілька функцій, але місія дуже проста – не підпустити біду до своєї домівки. 

Організація ТрО – це справа військових, яку вони роблять спільно з цивільною владою, органами самоврядування і громадянами. 

Основою системи ТрО є Сили територіальної оборони Збройних Сил України. Це окремий рід сил у складі ЗСУ, який так само як ДШВ чи ССО підпорядкований Головнокомандувачу ЗСУ. 

Командувач Сил ТрО – бригадний генерал Юрій Галушкін, бойовий офіцер, учасник оборони Донецького аеропорту – був призначений на посаду 1 січня першим Указом Президента України Володимира Зеленського у 2022 році. З цього моменту почалося фактично розгортання Сил ТрО.

Кістяк Сил ТрО – це 25 бригад (по одній в кожній області та м.Києві), які об’єднують понад 150 батальйонів (один на район). Також закон дозволяє створити окремі бригади у містах з населенням понад 900 тис. осіб – тобто у Харкові, Дніпрі і Одесі. Крім цього додаткові частини можуть з’явитися у регіонах з населенням понад 2,4 млн осіб. Це Дніпропетровщина, Донеччина, Львівщина, Харківщина і місто Київ. 

Читайте також: Ветерани АТО/ООС вчитимуть українців влучно стріляти в окупантів

Telegram Channel