Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Латвія готова допомогти Україні переносними зенітно-ракетними комплексами

Дамо відсіч ворогу!

Фото defence-ua.com

Латвія готова допомогти Україні переносними зенітно-ракетними комплексами

Настав час допомагати зброєю

Латвія надаватиме Україні лише зброю, проте не буде направляти до нашої країни військових.

Про це в інтерв'ю виданню iRozhlas повідомив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, інформує УНІАН.

«Введення латвійських військ в Україну не планується з кількох причин. По-перше, офіційного запиту від українців немає. По-друге, ми є членами Північноатлантичного альянсу, і ми б не пішли на такий крок, не обговорюючи це з іншими державами. Це може мати різні наслідки. І по-третє, ми не така вже й велика країна, яка б щось суттєво змінила, відправивши свої війська», - пояснив Пабрікс.

За його словами, раніше Рига надавала Києву гуманітарну допомогу, однак після того, як Україна «зіткнулися з імовірною агресією» з боку Росії, настав час допомогти зброєю.

Ми твердо переконані, що наш моральний обов’язок – допомогти країні та її людям, які хочуть захистити себе. Українці нікому не загрожують, але їхня країна та їхня свобода під загрозою.

Пабрікс також зазначив, що найближчими тижнями Латвія надішле Україна зенітні ракети Stinger та відповідне обладнання, а також «інші засоби військової допомоги».

«Ми твердо переконані, що наш моральний обов’язок – допомогти країні та її людям, які хочуть захистити себе. Українці нікому не загрожують, але їхня країна та їхня свобода під загрозою. Ми самі знаємо з нашої історії, що ми повинні відстоювати свої цінності та нашу свободу. Тому ми не хочемо бути свідками того, що українці опиняться беззахисними, якщо агресія все-таки станеться», - сказав голова Міноборони Латвії.

Також він закликав інші країни ЄС та НАТО допомагати Україні та підтримувати українців.

Реклама Google

Читайте також: Мільйони українців і українок рвуться вступати в загони тероборони.

Telegram Channel