Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Закарпатті фермер взявся виготовляти олію з виноградних кісточок

Нічого собі!

Фото kurkul.com.

На Закарпатті фермер взявся виготовляти олію з виноградних кісточок

Стверджує, що попит перевищує пропозицію...

На Закарпатті фермерське господарство виготовляє крафтову олію з насіння гарбуза, а також планує розпочати виробництво олії з виноградних кісточок. Повідомляє kurkul.com з посиланням на zakarpattya.net.

«Ми займаємося фермерством з 1987 року. Раніше в селі Соловка люди традиційно вирощували соняшник і виробляли соняшникову олію для власних потреб. Хоча соняшник вирощувала більшість селян, чавив олію один чоловік. Коли він помер, його рідні продали все обладнання. У 2016 році у мене з’явилася можливість купити прес. І тоді ми разом із сім’єю вирішили продовжити давні традиції», — розповів фермер Бейло Бачкаі.

Надалі Бейло Бачкаі планує розширювати виробництво та урізноманітнювати асортимент олій.

Фермер вирішив також займатися віджимом гарбузової та інших видів олій.

«Ми працюємо протягом усього року. Результат отримуємо не відразу. Адже, щоб олія була чистою, потрібно зачекати, щоб вона осіла. Зазвичай це займає від 8 до 10 днів. Утім, у прохолодну погоду процес може тривати й 14 днів», — пояснив Бейло Бачкаі.

Фермер, крім преса, має власну зерноочисну машину. Наразі попит на олію від фермера перевищує пропозицію. Надалі Бейло Бачкаі планує розширювати виробництво та урізноманітнювати асортимент олій.

Читайте також: Сьогодні визначили долю дитячої залізниці у Луцьку.

Telegram Channel