Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Адвокат Головань: справа проти Порошенка – це класичні політичні переслідування відповідно до практики ЄСПЛ

Ігор Головань.

Фото Європейська солідарність.

Адвокат Головань: справа проти Порошенка – це класичні політичні переслідування відповідно до практики ЄСПЛ

Справа проти Петра Порошенка – це класичний зразок політичних переслідувань відповідно до практики ЄСПЛ, про це заявив адвокат Ігор Головань під час виступу у Київському апеляційному суді

 Головань наголосив – судове засідання в апеляційній інстанції перенесене за надуманим приводом.

«Адвокати нашого об’єднання кілька разів побували тут, ми клопотали про ознайомлення з усіма матеріалами, ми представили свої документи, ми познайомилися з апеляційною скаргою прокуратури і переконалися, що нічого нового там немає, жодних правових обґрунтувань для застосування запобіжних заходів проти Петра Порошенка там немає і бути їх не може. І ми були готові сьогодні представляти інтереси Петра Порошенка», – повідомив Ігор Головань.

«Хотів би ще раз нагадати суспільству: відповідно до рішення ЄСПЛ ознаками політичних переслідувань є поспішні публічні заяви чиновників з оцінкою кваліфікації подій, які розслідуються, фактично дискредитація, бездоказова публічна оцінка діяльності опозиційної організації, приниження значення та ставлення до опозиції і особливе ставлення до розслідування. Тобто всі ці ознаки політичних переслідувань, які закріплені ЄСПЛ, ми бачимо тут зараз», – говорить Головань.

Тобто ми бачимо класичні політичні переслідування, і це вже юридичні терміни, це вже терміни рішень ЄСПЛ, які, нагадаю, в Україні є джерелом права.

«Ми чули вчора, як речниця ДБР, яка проводила брифінг стосовно величезної трагедії, яка сталася у Дніпрі, все таки значну частину того брифінгу присвятила Порошенку. Тобто ми бачимо політичну вмотивованість, ми бачимо і те, що керується ця діяльність безпосередньо з владних офісів, з Офісу президента», – переконаний адвокат.

«Ми нагадаємо, що й сам президент Зеленський в своєму інтерв’ю говорив про цю справу і давав свою оцінку. Ми знаємо, що народний депутат з провладної фракції на прізвище Дунда ще минулого року чітко озвучив план, коли буде так звана «підозра» зроблена, що вона буде зроблена «під ялинку», і це було зроблені в кінці грудня, як ми знаємо», – констатує адвокат.

«Тобто ми бачимо класичні політичні переслідування, і це вже юридичні терміни, це вже терміни рішень ЄСПЛ, які, нагадаю, в Україні є джерелом права. Тому ще раз нагадаю: немає у Порошенка обов’язку давати показання відповідно до закону, немає у Порошенка обов’язку брати участь у процесуальних діях. І саме тому, керуючись у цих правах, ми не дамо здійснювати ці шоу. Обов’язок з’являтися є, поки діє ця незаконна ухвала Печерського суду, яка, ми сподіваємося, буде скасована. Однак жодної участі у шоу, яке вони чомусь називають процесуальними діями, не буде», – наголосив Ігор Головань.

Читайте також: Адвокат Ілля Новіков: Порошенко не буде брати участь у шоу за сценарієм Зеленського​.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel