Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко закликав владу до адекватних дій: танки стоять без пального, а ви ганяєтесь за опозицією

«Чому врешті-решт ми не можемо забезпечити, щоб український воїн отримував мінімум 25 тисяч гривень, а на фронті в окопі отримував 50 тисяч гривень?».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко закликав владу до адекватних дій: танки стоять без пального, а ви ганяєтесь за опозицією

Петро Порошенко закликав владу прийти до тями і діяти відповідно до рівня зовнішньої загрози. П’ятий Президент заявив журналістам в Київському апеляційному суді, що треба терміново збільшити фінансування Збройних сил та консолідувати суспільство для відсічі ворогу

«Влада нас боїться набагато більше, ніж Путіна. На це спрямовані всі зусилля розвідки, спецслужб, ДБР, Офісу Генерального прокурора і головне – кабінету президента Зеленського і Офісу Президента. З точки зору Зеленського жодних додаткових витрат державного бюджету, жодного збільшення фінансування армії, жодного посилення розгортання резервів першої черги не потрібно», – зауважив Порошенко.

Він повідомив, що за останні тижні дав десятки інтерв’ю провідним світовим виданням, і всі вони зауважують: ескалація на кордонах України це найгірший момент для політичних переслідувань опозиції. На Заході усе гучніше говорять про неадекватність української влади – застерігає п’ятий Президент.    

 

 «Неадекватність оцінки рівня загроз. Коли ми кажемо, що не треба панікувати – мій перший голос: не треба. Але нам не треба перетворюватися в комуністичне керівництво України зразка квітня 1986 року, коли всі виходили і говорили – нема Чорнобиля, нема загрози, головне завдання провести першотравневу демонстрацію, не треба панікувати. На жаль, українське керівництво веде себе саме так. Тоді це закінчилося трагедією. А ми з вами робимо все для того, щоб трагедії не допустити зараз», – провів Порошенко паралелі із часами Чорнобильської катастрофи.

Чому бригади, які були розміщені на імовірних напрямках удару, в тому числі і з території Білорусі, передислоковані або розформовані?

«Загроза є критичною, за оцінками наших західних партнерів найбільша після Другої світової війни, а українські танки стоять без палива. Для бронетехніки немає солярки. Рівень комплектності українських бойових бригад сягає 50-55%, і ніхто не продовжує контрактів із військовослужбовцями у зв’язку з тим, що грошове забезпечення армії на рівні нижче середньої зарплати в країні. І охоронець супермаркету сьогодні отримує сьогодні більше бійця спецпризначенця чи бійця десантно-штурмових військ», – констатує Петро Порошенко.

«Чому стратегічні резерви пусті і ніхто не збирається їх поповнювати? Чому ми зараз не можемо розгорнути резерв першої черги? Чому ми не можемо на півроку запропонувати контракти ветеранам, повернувши їх у свої бригади? Чому врешті-решт ми не можемо забезпечити, щоб український воїн отримував мінімум 25 тисяч гривень, а на фронті в окопі отримував 50 тисяч гривень?», – запитує лідер «Європейської Солідарності».

«Чому Державне оборонне замовлення не фінансується? Чому згорнута ракетна програма? Чому бригади, які були розміщені на імовірних напрямках удару, в тому числі і з території Білорусі, передислоковані або розформовані? Пропозиція «Європейської Солідарності», яка була підтримана всіма силами демократичної опозиції українського парламенту щодо збільшення на 50 мільярдів фінансування армії для вирішення саме цих проблем, була не підтримана двома фракціями – «Слуга народу» і  ОПЗЖ», – констатує Порошенко.

Читайте також: Адвокат Ілля Новіков: Порошенко не буде брати участь у шоу за сценарієм Зеленського​.

«Я був шокований дискусією, коли ми від «Слуг» почули коментар – «ви ж не з доріг збираєтесь знімати»? Саме з доріг. Саме з вашого мегакорупційного проекту, про який знає кожен журналіст, громадський активіст і кожен депутат. І це немає нічого спільного з демократичною країною», – говорить Петро Порошенко.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel