Деякі упакування продуктів викликають рак. Винен у всьому токсичний клей, який з упакування потрапляє і в його вміст. Як розповів Анатолій Подрушняк, експерт Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя, найчастіше шкідлива фольга (флексоупакування) використовується для чіпсів, печива, майонезу, кетчупа і сухариків...
Деякі упакування продуктів викликають рак. Винен у всьому токсичний клей, який з упакування потрапляє і в його вміст. Як розповів Анатолій Подрушняк, експерт Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя, найчастіше шкідлива фольга (флексоупакування) використовується для чіпсів, печива, майонезу, кетчупа і сухариків.
Дослідження засвідчили, що цианідні сполуки в клеях дуже легко проникають через упакування і потрапляють прямо в їжу. Там вони вступають у реакцію з жирами і стають набагато небезпечнішими. Сьогодні фахівці Інституту розробляють механізми контролю за виробництвом і ввезенням компонентів для виготовлення упакування. «Докладаються всі зусилля, щоб упакування як імпортовані, так і вироблені в Україні, проходили обов’язкову перевірку на проникнення канцерогенів у їжу», — підкреслив Подрушняк.