Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Український фігурист на запитання російських пропагандистів відповів англійською мовою

Отакої!

Фото Дмитра Путінцева.

Український фігурист на запитання російських пропагандистів відповів англійською мовою

Не мовою ж окупантів було відповідати...

Український фігурист Іван Шмуратко після тренування на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні взяв участь у прес-конференції.

Шмуратко не проігнорував і представників російських ЗМІ. Однак на їхні запитання, поставлені російською мовою, українець відповідав англійською, повідомляє УНІАН з посиланням на Матч ТВ.

Зокрема, кореспондент каналу російською запитав у фігуриста про рекомендації Міністерства спорту та молоді України. 

«На цій Олімпіаді ми говоримо тільки українською або англійською.

Раді представляти свою країну, постараємося зробити свою роботу якнайкраще.

Здорово, що збірна України візьме участь у командному турнірі. Раді представляти свою країну, постараємося зробити свою роботу якнайкраще.

Чому я говорю по-англійськи? Як ви знаєте, я роблю все, щоб бути тут. Я спортсмен, і вся моя робота - на льоду», - заявив Шмуратко журналістам.

Варто відзначити, що питання мови спілкування українських спортсменів в інтерв'ю було порушено на Євро-2020. Українські вболівальники висловили своє обурення тим, що представники української збірної давали коментарі російською мовою. Після цього багато з них у спілкуванні з пресою перейшли саме на українську мову.

Нагадаємо, що українські спортсмени, які виступлять на зимовій Олімпіаді-2022 в Пекіні, отримали спеціальні вказівки від міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Представникам збірної України заборонили публічно спілкуватися з росіянами і перебувати поруч з державною символікою Росії під час змагань.

Зимові Олімпійські ігри-2022 пройдуть в Китаї з 4 по 20 лютого, в них візьмуть участь 45 українських спортсменів.

[[BANNER]

Читайте також: Світоліна повернулася до топ-15 рейтингу WTA.

Telegram Channel