Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Порошенко: для зміцнення армії потрібен не «відосик» з указом, а суттєве збільшення фінансування з бюджету

«Маємо виступати єдиним фронтом з заходом, всередині України, і самі посилювати армію України».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко: для зміцнення армії потрібен не «відосик» з указом, а суттєве збільшення фінансування з бюджету

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав збільшити фінансування армії на ділі, а не на словах. Він також зазначив, що бездіяльність парламенту наразі є неприпустимою

«Збільшення чисельності – це не «відосик» президента з указом. Це повноваження Верховної Ради. І перед тим, як збільшувати на 100 тисяч, забезпечте грошовим, військовим, харчовим, речовим забезпеченням діючу армію. Поставте 25 тисяч військовому і 50 тисяч тим, хто на фронті. Поставте наш проект бюджету, підтримайте його. Неприпустимою є бездіяльність парламенту», – наголосив Порошенко. 

П’ятий Президент також зауважив, що Путін досяг зворотного ефекту від нарощування військ поблизу кордонів України. Порошенко констатував – ця загроза призвела до зміцнення проукраїнської коаліції. І завдання влади – не руйнувати її безвідповідальною риторикою. 

«Концентрацією військ Путін досяг зворотного. Він хотів налякати світ і налякати нас, а замість цього загроза повномасштабного вторгнення московських орд в Україну мобілізувала наших друзів і весь світ на безпрецедентне збільшення допомоги Україні. В тому числі і допомоги військової. Але я наголошую – що це сталося не завдяки, а всупереч українській владі», – констатує Порошенко.

«Наші західні партнери поки що через ЗМІ дедалі частіше задаються питанням: а для чого поставляти Україні зброю, якщо її керівництво публічно заперечує агресивні наміри Путіна і не докладає зусиль щодо посилення армії».

«Наші західні партнери поки що через ЗМІ дедалі частіше задаються питанням: а для чого поставляти Україні зброю, якщо її керівництво публічно заперечує агресивні наміри Путіна і не докладає зусиль щодо посилення армії», – констатує п’ятий Президент. 

«Багато хто з нас цими днями відчував «іспанський сором». І хай пробачить мене Іспанія, вона тут не до чого. В даному випадку вислів слід розуміти, що накосячив Офіс президента, а червоніємо всі ми – українці», – зауважує Порошенко. 

«Європейська Солідарність» ще з листопада вимагала від Зеленського скликати Раду безпеки ООН. Вчора це засідання відбулося, але не на вимогу Києва, а на вимогу наших партнерів Сполучених Штатів. І от момент ганьби, коли представник Росії козирі наших союзників криє цитатами Зеленського та його міністрів, нібито жодної посиленої небезпеки і загрози з боку Росії немає», – зазначає лідер партії. 

Читайте також: Нардеп з Волині влаштував сутичку з охороною Верховної Ради (Відео)​.

«Весь світ був у шоці від пресконференції Зеленського закордонним ЗМІ, крім Патрушева, який його похвалив. Зеленському не дано зрозуміти, що потужна підтримка міжнародних партнерів – запорука перемоги над агресором. Маємо виступати єдиним фронтом з заходом, всередині України, і самі посилювати армію України», – наголошую Петро Порошенко. 

Реклама Google

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel