Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Справа Трухіна: «Європейська Солідарність» отримала підписні листи і вимагає терміново провести засідання Ради

Олександр Трухін.

Фото Факти.

Справа Трухіна: «Європейська Солідарність» отримала підписні листи і вимагає терміново провести засідання Ради

«Європейська Солідарність» отримала підписні листи і починає збір підписів для проведення позачергового засідання Верховної Ради – про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко. Вона наголошує – «слуги» знову намагаються затягнути час

У порядку денному позачергового засідання, яке ініціює «Європейська Солідарність», – розгляд питання бездіяльності правоохоронних органів щодо фактів корупційної складової в діях народного депутата з монобільшості Олександра Трухіна. «Євросолідарність» вимагає присутності на засіданні президента Зеленського та звіту керівників правоохоронних органів – ОГПУ, ДБР, МВС і НАБУ.

«В присутності Зеленського плануємо обговорити злочинну бездіяльність правоохоронних органів, їхню фактичну політизацію, отримати відповіді, хто знищував і приховував матеріали  справи, в якій замішано депутата від правлячої партії», – пише Геращенко у Facebook. 

«Ми вважаємо блюзнірством і заговорюванням  заяви «слуг», що вони збирають позачергове засідання  аж на 14 лютого. 

«Ми вважаємо блюзнірством і заговорюванням  заяви «слуг», що вони збирають позачергове засідання  аж на 14 лютого. 

«Нагадаю, тоді вже почнеться сесійний тиждень, а ситуація з прихованим злочином, корупцією і замішаними у все це керівництвом держави та правоохоронних органів, які виправдовували свого колегу ще й фактично зачищали докази, потребує серйозної дорослої розмови і реакції парламенту», – переконана Геращенко. 

Читайте також: Монастирський бачив відео з Трухіним через кілька днів після ДТП, «слугу народу» покривали, – Мусаєва​.

 

 «Також ми зареєстрували постанову про негайну відставку міністра внутрішніх справ, звернення до Зеленського щодо відставки керівника ДБР, призначеного із порушеннями на непрозорому конкурсі, виключно за політичну лояльність Банковій», – повідомила співголова фракції.

«Ми розіслали на фракції лист про створення ТСК по бездіяльності правоохоронних органів, з найбільшим нетерпінням чекаємо відповіді від «слуг».  Досьогодні всі ТСК від опозиції – чи то по «вагнерівцям», чи то по розкраданню ковідного фонду, – «слуги» блокували», – нагадала Ірина Геращенко. 

Telegram Channel