Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку в громадському транспорті служба контролю перевірятиме оплату проїзду

Увага! В маршрутках контроль!

Фото Волинь24.

У Луцьку в громадському транспорті служба контролю перевірятиме оплату проїзду

Перевірятимуть наявність електронних квитків та оплати проїзду пасажирами

3 лютого на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради розглянули питання «Про затвердження Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у пасажирському транспорті загального користування Луцької міської територіальної громади у новій редакції».

Начальник відділу транспорту Віктор Главічка зауважив, що попереднє рішення втратило свою актуальність. За його словами, у ньому не передбачено питання контролю у маршрутах, які прямують у приєднані до Луцька населені пункти.

У випадку відсутності у пасажира дійсного електронного квитка, а також факту здійснення реєстрації оплати проїзду у цьому транспортному засобі під час поточної поїздки, пасажир вважається таким, який здійснив безквитковий проїзд. 

Віктор Главічка коротко розповів про основні пункти документу. За його словами, служба контролю працюватиме щоденно. До її складу увійдуть представники перевізника. До проведення контролю на транспорті, за згодою, можуть залучатися працівники виконавчих органів міської ради та підприємств, організацій (установ, закладів), що належать до комунальної власності міської територіальної громади, та/або працівники поліції, Оператора електронних систем міста та Перевізника в межах їх повноважень.

Служба контролю перевірятиме наявність електронних квитків та оплати проїзду пасажирами. У випадку відсутності у пасажира дійсного електронного квитка, а також факту здійснення реєстрації оплати проїзду у цьому транспортному засобі під час поточної поїздки, пасажир вважається таким, який здійснив безквитковий проїзд. У цьому випадку йому пропонується оплатити вартість проїзду та вноситься постанова про накладання адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 135 Кодексу України про адміністративні порушення.

Читайте також: Луцькі бомбосховища та укриття: в якому вони стані та на скількох людей розраховані

Реклама Google

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel