Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Західні дипломати розчаровано називають Зеленського «недосвідченим і тонкошкірим», - The Economist

Володимир Зеленський.

Фото 5 канал.

Західні дипломати розчаровано називають Зеленського «недосвідченим і тонкошкірим», - The Economist

«Політичний десант» зі США та Європи прибуває до Києва не лише для того, щоб продемонструвати підтримку – а й спробувати донести до українських урядовців ризики вторгнення

Значна кількість іноземних дипломатів висловила розчарування президентом Володимиром Зеленським, який, на їхню думку, виявився недосвідченим і «тонкошкірим». Про це пише 5 канал з посиланням на впливовий британський журнал The Economist.

Там вказують на розкол у риториці та аналітиці між Україною та США. У той час як американці попереджають про неминуче вторгнення Росії – президент України, схоже, вважає, що найбільша загроза йде зсередини. «Світ досі спостерігає і чекає, чи не вторгнеться Росія в Україну. Як не дивно, президент України залишається надзвичайно спокійним. Володимир Зеленський дорікнув іноземним лідерам за їхню «жахливу риторику» та заявив, що військова загроза Росії не є чимось новим», – пише видання.

Вимагає термінових поставок озброєння від Заходу, водночас насміхаючись над перспективою повномасштабної війни, для якої знадобиться ця зброя.

Однак, якщо все ж відбудеться повномасштабне вторгнення – рішення Зеленського применшити ризики може коштувати йому довіри з боку суспільства. «Багато західних дипломатів відзначають, що він (Зеленський, – РЕД.) вимагає термінових поставок озброєння від Заходу, водночас насміхаючись над перспективою повномасштабної війни, для якої знадобиться ця зброя», – пише The Economist.

Автор вказує, що «політичний десант» зі США та країн Європи відвідав Київ останніми тижнями не лише для того, щоб продемонструвати підтримку, а й донести до українських урядовців ризики вторгнення. За словами прем'єр-міністр Великої Британії Бориса Джонсона, нині Росія проводить «найбільшу демонстрацію ворожості до України за все наше життя».

Читайте також: «Ти звільнений!»: Виборці вимагають від Трухіна скласти мандат народного депутата​.

«Петро Порошенко стверджує, що між тим, чого хоче Путін, і тим, що він робить, є велика різниця. «Зрештою, його рішення щодо війни залежить від сили України, її національної єдності та солідарності із Заходом. Він піде так далеко, як йому дозволять. Мій меседж: не вірте Путіну і не бійтеся його. Сила та рішучість – це єдина мова, яка працює», – цитує видання слова п'ятого президента України.

Telegram Channel