Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«В етері 1+1 просувають антизахідні наративи», – Шабунін

Про це він заявив у своєму блозі на Цензор.Нет.

Фото 5.ua.

«В етері 1+1 просувають антизахідні наративи», – Шабунін

На ток-шоу був присутній і голова МЗС Дмитро Кулеба

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін у своєму блозі на «Цензор НЕТ» заявив, що в етері телеканалу «1+1» просуваються антизахідні наративи.

«Нічого дивного, що Мосійчук Коломойського просуває антизахідні наративи в ефірі «1+«1. Шоком є, що допомагає їй міністр МЗС Кулеба, який західну підтримку сам же і будував. Відповідаючи на питання Мосейчук про «втому» від уваги Заходу глава МЗС сказав: «Ви зараз створили тектонічний зсув у свідомості українців. Тому що до вашої фрази я постійно чув лише одне – про втому іноземних партнерів від України. Нарешті хтось почав говорити про втому України від партнерів!» Мосійчук парирувала: «Не я перша. Першим це сказав президент…». Після цього на каналі увімкнули фрагмент виступу Зеленського», – пише Шабунін.

За його словами, при цьому розмова йшла про втому від уваги західних партнерів на тлі їх постійних попереджень про напад Росії.

«Ми візьмемо 100 мільярдів доларів від росіян. Який найшвидший шлях, щоб вирішити проблеми й відновити відносини? Тільки гроші». Також Коломойський переконаний, що Європейський Союз й НАТО ніколи не візьмуть Україну до свого складу: «Немає користі у витраті часу на пусті розмови. Тоді як Росія залюбки візьме нас у новий Варшавський договір»

«На тлі втоми Коломойського і української влади від західних партнерів якраз вчора прибув сьомий літак з військовою допомогою від США. З 22 січня Штати відправили в Україну вже 600 тонн амуніції. Так само постачання такої необхідної Україні протитанкової зброї почала Британія та інші західні партнери, від уваги яких Коломойський відчуває втому. Нагадаю цитату улюбленого президентського олігарха: «Ми візьмемо 100 мільярдів доларів від росіян. Який найшвидший шлях, щоб вирішити проблеми й відновити відносини? Тільки гроші». Також Коломойський переконаний, що Європейський Союз й НАТО ніколи не візьмуть Україну до свого складу: «Немає користі у витраті часу на пусті розмови. Тоді як Росія залюбки візьме нас у новий Варшавський договір», – додав голова правління Центру протидії корупції.

Шабунін наголошує, що олігарх стверджує, що «Сполучені Штати просто використовують Україну, щоб ослабити свого геополітичного суперника: «Війна проти Росії. До останнього українця».

«Пане міністре, може ви просто помилилися в тій цитаті? Вся ваша попередня діяльність доводить, що це була оговірка. Ну, оговорилися – з усіма буває. Було би мудро про це сказати. Ви і без мене знаєте, що ваші слова побачать в усіх столицях наших західних партнерів (увагою яких так втомлений Коломойський). Чи це була не помилка? І ОП змусило вас допомагати підсанкційному олігарху розганяти антизахідний наратив в час, коли допомога партнерів є критично необхідною?», – підсумував він.

Читайте також: Росія зібрала на кордоні з Україною 70% необхідних для вторгнення військ - Reuters

Telegram Channel