Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинських рибалок-порушників за тиждень оштрафували на 1394 гривні

Іноді ловляться не тільки рибки...

Фото Pexels.

Волинських рибалок-порушників за тиждень оштрафували на 1394 гривні

У період з 31 січня по 7 лютого 2022 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували21 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів

У перший тиждень лютого складено 20 протоколів за порушення Правил рибальства (за ч. 3 ст. 85 КУпАП) та один за 188-5 КУпАП, на порушників накладено штрафів на суму 1 394  гривні.

Зокрема, з першого по четверте лютого здійснено рибоохоронний рейд Ковельським водосховищем. Виявлено три порушення правил рибальства – перевищення кількості дозволених знарядь лову. Першого лютого таке ж порушення викрито на меліоративному каналі, поблизу села Седлище Любешівської ТГ Камінь-Каширського району.

Поблизу села Литовеж зафіксовано порушення рибальства на зимувальній ямі.

Третього лютого на водному об’єкті, поблизу села Чаруків Городищенської ТГ інспектори виявили чотири порушення рибальства, а саме риболовля з перевищенням дозволених знарядь. Аналогічні порушення викрито на Хрінницькому водосховищі в межах Луцького району Волинської області. На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Читайте також: На Волині стало на один дуб менше.

П’ятого лютого здійснено рибоохоронний рейд на водоймах Володимир-Волинського району. На річці Західний Буг, поблизу села Литовеж зафіксовано порушення рибальства на зимувальній ямі. На річці Луга у місті Устилуг громадянин рибалив з перевищенням дозволених знарядь лову. На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

З іншими рибалками рибпатрульні провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Довідкова інформація

З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона діятиме до 31 березня 2022року.

Реклама Google
 

Telegram Channel