Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Байден та Макрон говорили з Путіним про Україну: як минули перемовини

Розмова Путіна з Макроном тривала майже півтори години.

Фото ukr.media.

Байден та Макрон говорили з Путіним про Україну: як минули перемовини

12 лютого президент Росії Володимир Путін провів два раунди переговорів: із президентом США Джо Байденом та главою Франції Емманюелем Макроном. Головною темою була Україна та російська агресія

Розмова Путіна з Макроном, яка відбулася першою, тривала майже півтори години. У Росії заявили, що ініціювала її французька сторона як продовження попередньої зустрічі президентів, передає hromadske.ua.

У Кремлі за підсумками розмови заявили, що Путін знову скаржився «на відсутність змістовної реакції США та НАТО» на російські ініціативи. Йдеться про так звані гарантії безпеки ㅡ пропозиції РФ не розширювати НАТО на схід і не включати до Альянсу держави, які раніше входили до СРСР, зокрема Україну.

Обидва президенти висловили бажання продовжувати діалог щодо «шляхів імплементації Мінських домовленостей» та «умов безпеки й стабільності в Європі».

Окрім того, Росія заявила про небажання західних країн «підштовхнути київську владу до виконання Мінських домовленостей», а перемовини політичних радників «нормандської четвірки» 10 лютого у Берліні назвали безрезультатними.

Путін заявив Макрону про «провокаційні спекуляції» щодо можливого повномасштабного російського вторгнення в Україну. Повторюючи попередні заяви російської влади, Путін заявив про «накачування» України сучасним озброєнням.

Натомість президент Франції передав Путіну занепокоєння європейських партнерів і союзників та попередив президента РФ, що «щирий діалог не сумісний з військовою ескалацією» на українському кордоні, передає Reuters.

Читайте також: «У нас танків не буде. Будуть диверсійні групи», – атовець про можливий сценарій воєнних дій у Луцьку (Відео).

Обидва президенти висловили бажання продовжувати діалог щодо «шляхів імплементації Мінських домовленостей» та «умов безпеки й стабільності в Європі».

Розмова Путіна з Байденом тривала лише близько години. У Білому домі розповіли, що Байден вкотре попередив Путіна про «рішучу відповідь», «швидкі та серйозні втрати» та «погіршення становища Росії» у разі нападу. Сполучені Штати наголосили, що залишаються однаково готовими до розв'язання конфлікту шляхом дипломатії та «до інших сценаріїв».

Реклама Google

Telegram Channel