Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Волинський облавтодор» ліквідовують: там велика заборгованість

«Волинський облавтодор» у грудні 2021 року отримав повідомлення про ліквідацію підприємства і скорочення.

Фото Суспільне Волинь.

«Волинський облавтодор» ліквідовують: там велика заборгованість

На рахунок дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» надійшло 4,5 мільйони гривень

 Їх використають для погашення боргу із зарплат волинським дорожникам, – розповів Суспільному заступник голови правління ЗАК «Автомобільні дороги України» Тарас Петрушак.

З його слів, загальна заборгованість працівникам становить 42,5 мільйони гривень. Це борг, який утворився за різні періоди упродовж трьох років. «Орієнтовно 11 мільйонів гривень підприємство боргує за останні п’ять місяці», – говорить Тарас Петрушак.

Ліквідацію даного підприємства ми розглядаємо у туманній перспективі. Має відбутися засідання Господарського суду Волинської області.

Нині у Волинському облавтодорі, яке з грудня минулого року перебуває у стані ліквідації, працює майже 450 людей. Ліквідувати підприємство вирішили у зв’язку зі складним фінансовим станом і боргами, зокрема є 25 мільйонів боргу перед постачальниками, – зазначив посадовець.

Нині облавтодор працює як субпідрядник Львівського облавтодору, обсяг робіт волинського підприємства зменшився, – каже заступник голови правління ЗАК «Автомобільні дороги України».

«Ліквідацію даного підприємства ми розглядаємо у туманній перспективі. Має відбутися засідання Господарського суду Волинської області. У будь-якому випадку, чи це ліквідація за рішенням власника, чи це процедура банкрутства, відповідно до законодавства першочергово задовольняються вимоги до сплати заробітної плати», – додав Тарас Петрушак.

Читайте також: Вугільна промисловість Волині остаточно йде на дно. Але чиновників це не хвилює​.

Що відомо

  • Працівники дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» у грудні 2021 року отримали повідомлення про ліквідацію підприємства і скорочення. Працівникам боргують зарплату за п'ять місяців.

Реклама Google

Telegram Channel