Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Згодиться і до м’яса, і для десертів

Апетитно й корисно.

Фото із сайту blog.metro.ua.

Згодиться і до м’яса, і для десертів

Курка з яблуками, медом і червоним вином

Інгредієнти: 1 невелика курка, по 2 ст. л. меду, гірчиці та олії, 3 яблука, 0,5 скл. червоного вина, 0,5 скл. води, сіль і перець — ​до смаку.

Приготування. Курку порізати на порційні шматки. Натерти сумішшю з меду, гірчиці, олії, солі та перцю. Викласти у форму для запікання впереміш із порізаними яблуками, залити вином, розведеним водою. Запікати 45 хвилин. Страва не потребує маринування, тому і готується швидко.

Овочі, запечені з медом і спеціями

Інгредієнти: 3 великі картоплини, 4 середні морквини, 3–4 зубчики часнику, корінь селери, кілька гілочок чебрецю, невеликий шматок кореня імбиру, 250 мл сухого вина, 100 г вершкового масла, 6 ст. л. меду, 1 ст. л. бальзамічного оцту, сіль і перець — ​до смаку.

Приготування. Овочі помийте, почистіть і покрайте довільними шматками. Викладіть їх у змащену маслом форму для запікання, посипте дрібно нарізаним часником і чебрецем. Приготуйте соус: м’яке вершкове масло змішайте з медом, додайте натертий на дрібній тертці імбир, оцет, сіль і перець за смаком, влийте вино. Нагрівайте на водяній бані або на дуже слабкому вогні, при цьому постійно помішуючи, до однорідної консистенції. Полийте цим соусом овочі і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30–35 хвилин.

Медові пряники

Інгредієнти: 2 ст. л. цукру, 1 яйце, 450 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 30 г вершкового масла, 200 г меду, прянощі (кориця, кардамон, імбир, ванілін) — ​за бажанням.

Приготування. У каструлі змішайте мед, прянощі, цукор, масло. Поставте на невеличкий вогонь або на водяну баню і, постійно помішуючи, нагрівайте до однорідної консистенції. У борошно всипте розпушувач, додайте злегка збите яйце, влийте теплу медову масу, трохи перемішайте, накрийте плівкою і поставте в холодне місце на кілька годин, потому замісіть тісто. Воно має бути м’яким, але не липким. Розкачайте тісто в пласт завтовшки близько 1 см, вирізайте круглі прянички, викладайте на деко, змащене маслом чи маргарином, і випікайте при 180 градусах протягом 12–15 хвилин. За бажанням можна полити пряники цукровою глазур’ю.

Медівник

Інгредієнти: для тіста — ​5 яєць, 4 ст. л. меду, 0,5 ч. л. соди, 10 г розпушувача, 150 г цукру, 400 г борошна; для крему № 1– 0,5 л молока, 100 г цукру, 3 ст. л. крохмалю, 200 г вершкового масла; для крему № 2– 0,5 кг малини (можна заморожену), 220 мл води, 100 г цукру, сік половини лимона,
3 ст. л. крохмалю.

Приготування. Мед поставити на слабкий вогонь до закипання. Зняти з плити, всипати соду і добре розмішати, маса збільшиться втричі. Яйця збити з цукром, додати мед із содою і поступово вводити просіяне борошно з розпушувачем. Форму застелити пергаментом, вилити тісто і випікати медівник при 180 градусах до готовності (перевіряти дерев’яною шпажкою). Тим часом приготувати креми. Для першого 0,4 л молока розварити з цукром, як закипить — ​влити суміш із крохмалю та 100 мл молока, варити, помішуючи, до загустіння. Охолодити, додати вершкове масло кімнатної температури і добре збити. Для другого крему до малини додати 150 мл води, цукор, лимонний сік і прокип’ятити 3 хвилини. Крохмаль розвести 70 мл води, влити в малинову масу і варити до загустіння. Медівник розрізати горизонтально навпіл, змастити малиновим кремом, як вистигне — ​нанести заварний крем, накрити другим коржем, прикрасити на свій смак.

Яблука, запечені з медом

Інгредієнти: 2 яблука, 2 ч. л. меду, 1 ч. л. кориці, 10 г вершкового масла (за бажанням).

Приготування. Яблука краще брати з кислинкою. Миємо їх, розрізаємо навпіл. Чайною ложечкою видаляємо з кожної половинки серцевину. Викладаємо яблука у форму, посипаємо корицею, поливаємо медом (якщо мед густий, просто покладіть по чайній ложечці у заглибинки в яблуках). Зверху кладемо по невеличкому шматочку вершкового масла. Форму накриваємо фольгою і запікаємо в розігрітій до 180 градусів С духовці близько
25–30 хвилин (але цей час може бути різним залежно від сорту яблук, тому варто періодично перевіряти готовність яблук, щоб вони не втратили форму). Готовий десерт можна подавати з кулькою морозива і карамеллю. 

Читайте також:Ви також вважаєте, що сирник – це просто?

Реклама Google

Telegram Channel