Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Ви також вважаєте, що сирник – це просто?

Сир можна поєднати з багатьма продуктами.

Фото-із-сайту-ukrhealth.net

Ви також вважаєте, що сирник – це просто?

А тим часом деякі з них – справжні кулінарні шедеври, приготувати які початківцеві не завжди вдасться. Однак нема нічого неможливого для того, хто хоче навчитися. До того ж сир – певною мірою унікальний продукт, бо комбінується з величезною кількістю інгредієнтів – і з кожним виходить смачно

Повітряна сирна запіканка

 

Сир – певною мірою унікальний продукт, бо комбінується з величезною кількістю інгредієнтів

 Інгредієнти: 0,5 кг сиру, 2 ст. л. сметани, 2 ст. л. картопляного крохмалю, 4 яйця, 7 ст. л. цукру, трохи масла і борошна для підготовки форми.

Приготування. Сир викласти в миску, додати яєчні жовтки, сметану і половину цукру. Блендером збити ці інгредієнти 3–4 хвилини. Білки окремо збити на піну, всипати решту цукру, збити до його розчинення, тоді ввести крохмаль. Перекласти білкову масу до сирної, легенько перемішати і викласти в змащену маслом та притрушену борошном форму. Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці близько 50 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою, адже висота запіканки буде різною залежно від діаметра форми, тож і пектиметься трішки довше чи менше. Щоб після готова запіканка не осіла, після випічки потрібно злегка відчинити дверцята духовки і залишити так на кілька хвилин, потому відкрити повністю і дати ще трошки постояти.

 

«Львівський»

 

 Інгредієнти: 500 г кисломолочного сиру найвищої жирності, 100 г вершкового масла, 5 яєць, 150 г цукру, 1 лимон, 1 ст. л. манної крупи, 100 г родзинок, ванілін на кінчику ножа; для шоколадної глазурі – 50 г вершкового масла, 3 ст. л. сметани, 2 ст. л. какао-порошку, 2 ст. л. цукру.

Приготування. Сир змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку. Додати м’яке масло (заздалегідь дістаньте його з холодильника) і ретельно вимішати лопаткою. Білки обережно відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром на густу піну. З лимона зняти цедру (тільки жовтий шар!), потерши його на найдрібнішу тертку, і додати до жовтків. Родзинки перебрати, промити в кількох водах, просушити. У сирну масу всипати манку, додати жовтки, лимонну цедру, родзинки і ретельно вимішати. Окремо збити білки з дрібкою солі й обережно ввести їх у сирне тісто, акуратно перемішати. Тісто виходить досить рідке, як сметана. Форму для випікання змастити вершковим маслом і трішки притрусити борошном. Викласти сирну масу так, щоб вона не діставала до країв (у процесі випікання підніметься), поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 170 градусів, і випікати близько 1 години. Коли зарум’яниться, вимкнути вогонь і залишити сирник у духовці на 30 хвилин, потому дістати, повністю охолодити у формі і лише тоді обережно вийняти. Поставити на кілька годин у холод. Приготувати шоколадну глазур: цукор змішати з какао, додати сметану, масло і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню і полити глазур’ю охолоджений сирник!

 

Сирники з кокосовою стружкою

 

 Інгредієнти: 800 г сухого сиру, 2 яйця, 4 ст. л. манки, 4 ст. л. цукру, 40 г кокосової стружки, 0,5 ч. л. солі, 2 ч. л. ванільного цукру, олія для смаження, борошно для панірування.

Приготування. Якщо сир у вас недостатньо сухий, варто на декілька годин підвісити його в марлевій торбинці, щоб стекла сироватка. У мисці змішати сир, яйця, цукор, сіль і ванільний цукор, все добре розтерти виделкою, тоді додати манку та кокосову стружку, перемішати до однорідності і залишити на 15 хвилин. Потому сформувати сирники: столовою ложкою, вмочуючи її щоразу у воду, набирати тісто, викладати в тарілку з борошном, руками обкачувати в муці і надавати круглої форми. Складати на кухонну дошку, посипану борошном. Перед смаженням пательню треба добре нагріти з маслом, щоб сирники не прилипали і мали привабливий вигляд. Сирники смажити на середньому вогні 2–3 хвилини з одного боку, перевернути і готувати на слабкому вогні під кришкою 3 хвилини.

 

Читайте також: На Волині подружжя виділило понад пів мільйона гривень на ремонт Будинку культури​.

 

Королівський

 

 Інгредієнти: для пісочного тіста – 250 г маргарину або масла, 2 яйця, 1 скл. цукру, 3 скл. борошна, 2 ст. л. какао, 1 пачка порошку до печива; для сирної маси – 2 кг сиру, 1 скл. цукру, 8 яєць, 1 лимон, 100 г масла, 2 пачки пудингу ванільного, 150 г родзинок.

Приготування. Яйця збити з цукром. Маргарин перетерти на крихту із просіяною сумішшю борошна, какао і розпушувача. Додати збиті з цукром яйця, замісити тісто і розділити його: 2/3 розкачати і викласти на деко, формуючи бортики, 1/3 покласти в морозилку. Приготувати сирну масу: перемолоти сир, додати м’яке масло, потертий на тертці лимон, пудинг, ізюм, все вимішати. Окремо добре збити 8 яєчних білків зі склянкою цукру, поступово додавати по одному жовтки і збивати. Змішати сирну і яєчну маси, викласти поверх тіста. Зверху потерти шматок тіста з морозилки. Випікати 50 хвилин у попередньо прогрітій до 180 градусів духовці.

Telegram Channel