Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Є шанс отримати майже 100 тисяч гривень

Використейте нагоду!

Фото volyn.com.ua.

Є шанс отримати майже 100 тисяч гривень

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені зможуть претендувати на таку фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу, яка надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей («Рука допомоги»)

«Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року — 97 500 грн) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути», — йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики.

Але вагома перевага цієї програми в тому, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

 Вагома перевага цієї програми в тому, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

До речі, така програма як пілотна діяла у 2016–2019 роках у Львівській, Полтавській та Харківській областях. Тоді допомогу від держави на відкриття власної справи отримали понад 230 учасників пілотного проєкту, з яких понад 90% досі успішно працюють.

Василь КІТ

Читайте також: Внаслідок перемоги Зеленського Коломойський зміг купувати в ОРДЛО вугілля для «Центренерго» – розслідування Тетяни Чорновол

Telegram Channel