Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ви знали, що набір LEGO «Сам удома» розробив українець?

Дорослі теж люблять конструктори.

Фото із сайту lego.com.

Ви знали, що набір LEGO «Сам удома» розробив українець?

Вінничанин Олексій Сторожук (на фото) придумав ідею конструктора спонтанно, під час перегляду улюбленого новорічного фільму. Сам спроєктував та надіслав до LEGO Ideas. За короткий час зібрав 10 тисяч вподобайок на свій задум та приступив до удосконалення

За фахом 29–річний Олексій лікар, пише кандидатську дисер­тацію і працює диспетчером в іноземній брокерській компанії.

Легендарний дім Мак–Калістерів тепер може бути й у вашій хаті.
Легендарний дім Мак–Калістерів тепер може бути й у вашій хаті.

Одного разу під час перегляду «Сам удома» у мене з’явилася ідея: як круто було б мати набір на цю тему.

«Лего — це спосіб розвантажити голову після важкого дня. Коли ми з дружиною з’їхалися, започаткували нову традицію — на зимові свята збирати новорічну серію конструктора. Одного разу під час перегляду «Сам удома» у мене з’явилася ідея: як круто було б мати набір на цю тему — він легендарний, класичний. На той момент я вже знав, що існує конкурс, спроєктував цю ідею, подав проєкт і він набрав необхідну кількість голосів», — поділився Сторожук.

Із цієї сцени у фільмі реготав, мабуть, кожен.
Із цієї сцени у фільмі реготав, мабуть, кожен.

LEGO Home Alone — це найбільший набір, створений на основі концепції, яку запропонували фанати. У ньому — 3955 деталей. Це будинок висотою 27 см і шириною 34 см, що складається з першого і другого поверхів, кухні, підвалу і горища. У конструктор входять п’ять головних героїв фільму: Кевін, грабіжники Гаррі і Марв, старий Марлі і мама Кевіна Кейт. Також є лосьйон після гоління зі сцени у ванні, тарантул брата Кевіна, фургон грабіжників, балончик із фарбою, будиночок на дереві, іграшковий потяг, годинник дідуся, обідній стіл, програвач. У будиночку є інтерактивні елементи, які можна рухати за допомогою ручки на стіні.

Читайте також: Наш воїн із песиками в окопі вразив увесь світ​.

«Якщо брати загалом, то десь місяць знадобився на розробку проєкту, — розповів Олексій. — Більшість ідей були реалізовані. Але це завжди компроміс, тому що є певні межі. У наборі, наприклад, немає автомобіля з доставки піци, який ми всі пам’ятаємо, але є статуя, яку він постійно збивав».

Набір «Сам удома» коштує 250 доларів. Розробник також буде отримувати відсоток від продажу.

Оксана СКРИПАЛЬ.

За матеріалами Радіо НВ, Forbes.ua.

Telegram Channel