Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Львів та Рівне бомбитимуть, а Луцьк – ні? (Карта)

Путін уже переконав майже усіх, що розпочне війну.

Фото Мілітарний.

Львів та Рівне бомбитимуть, а Луцьк – ні? (Карта)

Служба зовнішньої розвідки Естонії опублікувала карту можливих цілей Росії в Україні, серед яких є Львів, Дрогобич та Рівне

 На думку спецлужби країни, РФ може розпочати масштабне вторгнення у другій половині лютого. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Службу зовнішньої розвідки Естонії (EFIS).

На оприлюдненій карті російською розвідкою зазначені цілі, які у разі повномасштабного вторгнення і нейтралізації можуть завадити управлінню, відновленню і постачанню Збройних сил України, а також знеструмити країну.

Позначено також Рівненську АЕС та військові штаби у Рівному.

 

 На карті біля Львова нанесено знаки Львівського бронетанкового заводу, штабу Збройних сил України та авіаремонтного заводу. А біля Дрогобича вказані позначки нафтопереробного заводу. Позначено також Рівненську АЕС та військові штаби у Рівному. Ймовірно, це і є першочергові цілі обстрілу.

За даними естонської розвідки, восени 2021 та взимку 2022 року Росія мобілізувала 150 тисяч військових на кордоні з Україною, розгорнувши підрозділи з усіх своїх військових округів, зокрема і з Далекого Сходу і всіх дванадцяти армій. За їхніми оцінками, це найбільше військове нарощування Росією за останні 30 років.

Також в EFIS зазначають, що в Білорусі на навчаннях перебувають/перебували 20 тисяч військовослужбовців РФ, зокрема з трьох повітряно-десантних дивізій і всіх повітряно-десантних бригад. Росія може й надалі тримати ротаційне угруповання військ у Білорусі.

Читайте також: Перша кров на шоу Шустера. Відео бійки журналіста з Нестором Шуфричем (Відео)​.

Також розвідка зазначила, що навіть якщо керівництво Росії вдасться переконати відмовитися від військової агресії, то Естонія та інші західні країни все ж повинні готуватися до дедалі тривалішого військового тиску з боку Росії, адже прямі загрози війни стали невід’ємною частиною зовнішньої політики путінської Росії за останній рік.

Реклама Google

Telegram Channel