Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Аферизм: хвороба чи талант?

Історія Анни Делві (Сорокіної) реальна: у 2019 році дівчина отримала 12 років в‘язниці за фінансові махінації (доведені лише 275 тис.$). Хоча мова йде про десятки мільйонів.

Фото із сайту netflix.com.

Аферизм: хвороба чи талант?

Новий мінісеріал Netflix «Inventing Anna» демонструє, як влаштований luxury-світ

Як бути своєю серед багатіїв?

Одягатися в бренди і розбиратися в них, зупинятися в найдорожчих готелях, літати на чартерах, пити найдорожче вино у світі, займатися з найвідомішим тренером, відвідувати круті закриті клуби і вечірки, користуватися виключно послугами VIP, давати величезні чайові, бути хамкою … і мати легенду. Тебе навіть фінансові монстри можуть почати сприймати серйозно, якщо напнеш окуляри на носа і ідеально підбереш одяг. А ще обов‘язково мати акаунти в соцмережах і постити WOW – фото з LA, Ібіци, Маракешу… Все це може спрацювати, навіть якщо тобі нема де жити і на твоїх рахунках суцільні мінуси. Бо завжди знайдеться, хто заплатить за омари, улюблене рожеве вино і номер за 7000$ на добу.

Чому на це ведуться?

Людина живе настільки в вигаданому світі, що сама вже в це вірить. А оточення? Думають: для неї десятки мільйонів – це дрібничка. Вона ж перерахує вам гроші завтра, за тиждень, місяць, три… ніколи… Вона тонкий психолог, яка вміє словами переконати, наблизити і вбити людину. І що цікаво: така поведінка спонукає витрачати все більше і більше, адже ще трішки і на голову впаде величезне багатство. І спускають до останнього долара.

Новий мінісеріал Netflix «Inventing Anna» демонструє, як влаштований luxury-світ. Тут нема дружби і кохання, є тільки вигода і суцільна показуха.

Новий мінісеріал Netflix «Inventing Anna» демонструє, як влаштований luxury-світ. Тут нема дружби і кохання, є тільки вигода і суцільна показуха.

Історія Анни Делві (Сорокіної) реальна: у 2019 році дівчина отримала 12 років в‘язниці за фінансові махінації (доведені лише 275 тис.$). Хоча мова йде про десятки мільйонів. Але тут найсмішніше: окремі крупні компанії і дуже відомі люди проковтнули це, забажали промовчать і залишитись в тіні, тому що репутація дорожче. Ну, хто ж хотів визнати, що їх розумних і надійних майстерно обставила 26-річна дівчинка. На своїй історії Анна навіть змогла заробити, бо продала її Netflix за 320 тисяч $.

Жінку не можна назвати красунею, сексуальною особою, але вона магнетична в своїх аферистичних апетитах. Анна - росіянка, донька дальнобійника з РФ, який переїхав в Німеччину. Звідки дівчина успадкувала таланти фейкової мільйонерки невідомо. Цікаві слова сказала її мама журналістці: «Ми думаємо, що ми здатні зробити дітей такими, що вони будуть нашим продовженням. Але вони не продовжують, вони руйнують. Інколи своя дитина – чужинець в домі».

Я подивилась серіал двічі. Спочатку він йшов на кухні під булькання борщу, крем-брюле, нарізку салатів. Око пару разів чіплялося за гарну картинку і фантастичні вбрання героїні. Але коли затихав блендер чи кухонний комбайн, я чула діалоги. Зачепило… Цікава була психологічна сторона. Як? Як їй це вдалося? Анна навіть з судового процесу зробила шоу!

«Ми думаємо, що ми здатні зробити дітей такими, що вони будуть нашим продовженням. Але вони не продовжують, вони руйнують. Інколи своя дитина – чужинець в домі».

Я в житті зустрічала різних людей і аферистів, в тому числі. Я спілкувалася з багатіями і чула переконливі легенди: перший капітал від продажу бивнів мамонтів, загадкові 90-ті, комсомольську касу. Я знала людей, чиї дружини подорожували чартерами, жили з дітьми за кордоном і одягалися виключно в брендових магазинах в той час, коли їхні чоловіки заборгували «всьому» Києву.

Я ніколи не вірила у великі гроші. Більшість з них – легенда і суцільний аферизм. На планеті, де зникають ресурси, найпершим бізнесом є – наколоти лоха. Можна не вірити в представлений алгоритм збагачення, але вірити людині. Ну це ж друг, подруга, член родини, зіркова особистість. І тут вас чекає капкан.

Будьте прискіпливими і уважними до своїх помічників, водіїв, нянь, домогосподарок, друзів ваших дітей і навіть близьких людей. Ви уявити не можете, які сюрпризи здатне приготувати життя.

Пам‘ятайте: аферисти до реальних сліз… (і чоловіки, і жінки) переконують в правдивості своїх слів. Вони вже самі давно повірили у власні вигадки і легенди. Чим більша афера, тим легше ведуться на її успіх. Це реально рівень психлікарні, де важко відділити реальність і хвору фантазію.

Анна Сорокіна (представлялася, як Делві, донька німецького мільйонера, у спадку якої – 60 млн євро) вже на свободі. Днями її звільнили, оскільки у вироку було прописана можливість дострокового звільнення через 4 роки. Найімовірніше її депортують до Німеччини.

Історія Анни ще матиме продовження. В таких випадках ніхто не здатен докопатися до правди: ні правосуддя, ні родина, ні ЗМІ. І такі люди не зупиняються ні перед ким і, ні перед чим!

P. S. На першому фото – актриса Джулія Гарнер, яка зіграла Анну Делві-Сорокіну.

Актриса Джулія Гарнер, яка зіграла Анну Делві-Сорокіну. Фото із сайту youtube.com.
Актриса Джулія Гарнер, яка зіграла Анну Делві-Сорокіну. Фото із сайту youtube.com.

 На другому – сама Сорокіна. Актриса відвідувала у в’язниці псевдомільйонерку, і та навіть назвала Гарнер талановитою.

Анна Делві-Сорокіна. Фото із сайту youtube.com.
Анна Делві-Сорокіна. Фото із сайту youtube.com.

 Тетяна МОКРІДІ, журналістка.

Читайте також у нас: «У Львові в оці дитини виявили 10-сантиметрового черв’яка, який намагався влізти в череп (Фото)».

Telegram Channel