Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Санкції діють: китайські держбанки почали обмежувати фінансування закупівель російської сировини

«Дружба дружбою, а гроші ваші нам не підходять».

Фото із сайту youtube.com.

Санкції діють: китайські держбанки почали обмежувати фінансування закупівель російської сировини

Поки що йдеться про акредитиви, що випущені в доларах США

Два найбільші держбанки Китаю обмежують фінансування закупівель російської сировини. Зокрема, офшорні підрозділи Industrial&Commercial Bank of China припинили випуск номінованих у доларах США акредитивів на придбання готових до експорту російських товарних активів.

Про це пише «Економічна правда» із посиланням на агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Однак, акредитиви в юанях, як і раніше, доступні для деяких клієнтів за умови схвалення з боку вищого керівництва.

Bank of China також обмежив фінансування покупок російської сировини, пославшись на оцінку ризиків. За їхніми даними, цей банк ще не отримав чітких вказівок від китайських регуляторів щодо взаємодії з Росією.

Bank of China також обмежив фінансування покупок російської сировини, пославшись на оцінку ризиків.

Подібна відповідь з боку китайських банків може виявитися тимчасовим заходом, особливо з огляду на те, що західні санкції досі обходили стороною енергетичний сектор Росії.

Також незрозуміло, чи відмовилися китайські банки від інших форм фінансування закупівлі сировини у російських компаній та приватних осіб і чи може їхня політика змінитися.

Зазначені обмеження наголошують на складній ситуації, в якій опинилися найбільші фінансові установи Китаю та глава країни Сі Цзіньпін.

Зазначається, хоча Росія є великим постачальником енергоносіїв у Китай, і обидві країни часто об'єднуються під час геополітичних суперечок із США, економічна вага Росії меркне порівняно із західними країнами, які купують великі обсяги китайського експорту та контролюють доступ Пекіна до міжнародної фінансової системи, в якій домінує долар.

Нагадаємо, у телефонній розмові з Володимиром Путіним у п'ятницю Сі Цзіньпін закликав російського лідера провести переговори з Україною, аби знизити напругу.

Читайте також у нас: «Байден заявив, що лідери ЄС домовилися запровадити «нищівні пакети санкцій» проти Росії​».

Реклама Google

Telegram Channel