Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Кабмін ухвалив рішення про 100 тисяч зарплати для військових на передовій

Щоб наші захисники та захисниці знали, що країна їм вдячна.

Фото Укрінформ.

Кабмін ухвалив рішення про 100 тисяч зарплати для військових на передовій

Держава робить усе для посилення обороноспроможності на міжнародному рівні, і подякував за підтримку всім країнам-партнерам

Українські військовослужбовці, які воюють на передовій, отримуватимуть винагороду у розмірі 100 тисяч грн на місяць.

Про це в фейсбуці повідомив міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

«Україна платитиме військовослужбовцям по 100 тисяч гривень на місяць. Відповідне рішення прийнято сьогодні Кабінетом міністрів України на виконання Указів Президента», – зазначив Резніков.

За його словами, в умовах воєнного стану військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки МОУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським виплачуватиметься додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.

Військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Водночас військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям загиблих на війні військовослужбовців виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, поінформував міністр.

«Це робиться, щоб наші захисники та захисниці знали, що країна їм вдячна. Держава має гідно платити за цю важливу роботу», - наголосив міністр оборони.

Він додав, що держава робить усе для посилення обороноспроможності на міжнародному рівні, і подякував за підтримку всім країнам-партнерам.

Останні новини війни: 

 

Telegram Channel