Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Канада вимагає від Міжнародного трибуналу в Гаазі прискорити розслідування злочинів РФ проти України

Вони відповідатимуть за ці злочини проти людства.

Фото: ТСН.

Канада вимагає від Міжнародного трибуналу в Гаазі прискорити розслідування злочинів РФ проти України

Дипломатка також долала, що сьогодні вона разом з колегами з інших держав демонстративно покинула засідання ООН, щоб не слухати брехні Лаврова

Канада у вівторок звернулася до Міжнародного кримінального суду в Гаазі з проханням прискорити розслідування злочинів Росії проти України. Про це повідомляє CTV, передає ТСН

Міністр закордонних справ Мелані Джолі розповіла, що Канада подасть петицію до Міжнародного суду після того, як вона та інші західні дипломати вийшли посеред виступу свого російського колеги Сергія Лаврова в Раді ООН з прав людини.

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан розслідуватиме злочини Росії проти України. Дії окупанта він кваліфікує, як військові злочини та злочини проти людства. 

«Сьогодні Канада також подасть петицію до Міжнародного кримінального суду проти Росії за злочини проти людства та військові злочини», - сказала Джолі у вівторок у Женеві.

Дипломатка також додала, що сьогодні вона разом з колегами з інших держав демонстративно покинула засідання ООН, щоб не слухати брехні Лаврова. 

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан (Karim Asad Ahmad Khan QC, Велика Британія) розслідуватиме злочини Росії проти України. Дії окупанта він кваліфікує, як військові злочини та злочини проти людства. 

Читайте також: Росія випустила по Україні більше 400 ракет – джерело в Пентагоні.

Реклама Google

Telegram Channel