Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Андрій Воронін: «Зупиніть цього сучого сина Путіна»

Люди в Росії також налаштовані проти Путіна.

Фото пресслужби ФК Динамо Москва.

Андрій Воронін: «Зупиніть цього сучого сина Путіна»

Асистент головного тренера залишив московське «Динамо»

Колишній асистент головного тренера московського «Динамо» та форвард збірної України Андрій Воронін, котрий напередодні залишив Росію, розірвавши контракт із «біло-синіми», висловився з приводу війни, яку армія Путіна розв'язала в Україні, передає Спорт.юа.

- Атака Путіна на Україну – це жах.
- Я вже чотири дні погано почуваюся. Справді погано. Коли я бачу кадри з моєї батьківщини, коли бачу новини. Все це нереальне, як у кіно. Але це фільм жахів. У мене майже не лишилося слів.

- Що рухає Путіним?
- Він це знає? Може, він просто хоче потрапити до підручників історії. Але він ніколи не опиниться там. Або максимум у якості злочинця.

- Сотні тисяч людей на демонстрації у Берліні проти війни. Що це означає для вас?
- Я вдячний людям у Берліні. Весь світ підтримує нашу країну. Люди в Росії також налаштовані проти Путіна. Я маю повідомлення з усього світу від колишніх партнерів по команді, від інших футболістів. Також від росіян, які мені пишуть: «Вибачте. Це не ми».

Я так пишаюся своєю країною.

- Вашого президента Володимира Зеленського, колишнього актора, довгий час висміювали…
- Зараз він серед війни, ризикуючи життям у нашій столиці. Це заслуговує на максимальну повагу. Минуле тепер не має значення. Знімаю капелюх перед ним!

– Як Німеччина може допомогти Україні?
- Зупиніть цього сучого сина Путіна, допоможіть біженцям. І надішліть зброю, щоб ми могли захистити себе. Я так пишаюся своєю країною. У нас чудові міста, чудові люди. Ми продовжуватимемо боротися. І ми переможемо. Але ціна дуже висока. Багато загиблих... Ми живемо у 2022 році, а не в період Другої світової війни...

- Тоді мільйони українців та росіян загинули разом, борючись проти нацистської Німеччини.
- У мене та багатьох інших українців є друзі в Росії. І вони мають друзів, родичів. А потім на нас нападають, Путін нападає на мою країну. Стільки людей уже померло. Це діти матерів – українок та росіянок. Тільки ось у Росії про це ніхто не дізнається. Там цього по телевізору не показують. Дев'яносто відсотків населення навіть не знають, що відбувається. Путіну наплювати на людей. Це шкодить не лише нам, а й російському народу.

- Ви щойно змогли емігрувати до Німеччини зі своєю родиною...
- І все ж таки мої думки і моє серце зараз в Україні. У мене є друзі у Харкові, у Києві, у моєму рідному місті Одесі. Я отримую повідомлення кожні п'ять хвилин. Це важко винести. Я просто хочу допомогти. Хоч би грошима. Хоч чимось... І я не знаю, чи це варто говорити: але якби я зараз був в Україні, у мене, напевно, теж був би пістолет у руці.

Читайте також: Олег Блохін: «Київ не бачив такої агресії з Другої світової війни»

Telegram Channel