Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Знаєте, зі зброєю спокійніше, ніж без неї»: капітан ЗСУ і менеджер Укрпошти, який збив ворожий літак

Після ракетно-зенітного училища служив в армії, а потім отримав дві вищі освіти і 20 років пропрацював у банківській системі й Укрпошті. А тепер пускає у пекло ворожі літаки.

Фото з архіву Сергія Чижикова.

«Знаєте, зі зброєю спокійніше, ніж без неї»: капітан ЗСУ і менеджер Укрпошти, який збив ворожий літак

20 років працював у банках України, чотири роки був менеджером Укрпошти, а 4 березня на околицях Чернігова збив ворожий військовий літак. Суспільне поспілкувалося з капітаном ЗСУ Сергієм Чижиковим.

 

 -- «Він заходив на місто зі сторони вулиці Бєлова і ЗАЗа, якраз розвертався у мікрорайоні обласної лікарні, і я зробив пуск ракети. Це було пряме попадання, і він впав у мікрорайоні Олександрівки».

Менеджером «Укрпошти» Сергій Чижиков почав працювати у 2017 році у Чернігівській дирекції. Він - менеджер у відділі з розвитку бізнесу з корпоративними клієнтами. Працював там до 23 лютого 2022 року, аж доки не почалася війна.

 

 

 

«У перший день, як почалася війна, я зібрав речі і пішов у військкомат. Ввечері я вже був у Гончарівському. Отримав там зброю і форму. Знаєте, зі зброєю спокійніше, ніж без неї».

 

 

Капітан ЗСУ Сергій Чижиков у 1989 році закінчив Полтавське ракетно-зенітне училище. Служив в армії, а в 1993 році звільнився. Після того отримав дві вищі освіти і 20 років пропрацював у банківській системі.

У 2014 році був мобілізований під час першої хвилі. 19 березня 2014 року потрапив до 1 танкової бригади Гончарівського на посаду командира взводу.

«Потрапив у зенітний дивізіон «Стріла-10». Відслужив рік. У банку, де я працював раніше, потрапив під скорочення».

Літак окупантів СУ-35 ветеран збив за допомогою ПЗРК «Ігла-1». Капітан ЗСУ Сергій Чижиков каже, Чернігів вони нікому не віддадуть.

«Перші два дні було складно, був хаос і було нічого не зрозуміло. А вже на третій день 1 сіверська бригада зробила подвиг! Вона зупинила на підступах біля Рівнопілля і Киселівки колони ворожої техніки і російських окупантів. Зараз ворог навіть не намагається наступати на місто, він через гнів обстрілює його з градів, артилерії і бомбить мирне населення. Ми наше місто не віддамо!»

Читайте також:Гроші на «чорний день»: дід Микола переказав армії майже 400 тисяч гривень (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel