Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Можна було б зрозуміти різницю в одну-дві гривні, але 13-15 – це жахливо!». Аграрії Горохівщини закликали не наживатись на війні

«Заявляємо: жоден аграрій із нас не підняв ціну на зерно, тонна якого продовжує вартувати 8000 гривень».

Фото Агрополіт.

«Можна було б зрозуміти різницю в одну-дві гривні, але 13-15 – це жахливо!». Аграрії Горохівщини закликали не наживатись на війні

Шановні краяни! Війна з російським агресором ввірвалася в наш спільний дім – Україну

Світ бачить, як воістину героїчно наша армія відвойовує рідну землю. Щоб якнайшвидше викурити з неї чужинців, найперше ми зробили найголовніше, чим допомогли нашим захисникам - зберегли спокій і консолідували свої сили в напрямку перемоги. 
Кожен істинний українець знає і знайшов що робити. Ми ж насамперед закликаємо всіх окрім спокою зберігати ще й порядність.
Минуло два тижні війни, які всім нам здаються вічністю. Добре, що наша територіальна оборона на варті громадського спокою. Дуже добре для тих, хто ласий до чужого, що їхні злодійські руки не чухаються до мародерства. Однак маємо певну тривогу щодо того, що коїться з цінами в магазинах приватних підприємців. 

Першочергово повідомляємо,  що ЦІНИ НА БОРШНО ТзОВ «ВІЛІЯ-ПРОДУКТ» НЕ БУДЕ ПІДВИЩУВАТИ!

Саме вони першими потрапили під шквал нарікання покупців. Мовляв, у перші ж дні війни підвищили ціни на продукти першої необхідності: хліб, борошно, вермішель та інші зернопродукти. Констатуємо прикрий факт: завищені ціни на ці товари чекали підприємців на оптових складах, де вони закупляють продукти для своїх магазинів. Можна було б зрозуміти різницю в одну-дві гривні, але 13-15 – це жахливо! Тож вибір власникам магазину дають невеликий: або не завозити названі вище харчі в свої магазини й залишити жителів Горохівщини без них, чи ж піднімати бодай мінімально піднімати ціну, щоб продавці отримали заробітну плату, а держава – плату за енергоносії. 
При цьому ми заявляємо: жоден аграрій із нас не підняв ціну на зерно, тонна якого продовжує вартувати 8000 гривень. Більше того, керівник групи компаній «Вілія» Євген Дудка задля стабільності ціни на хлібобулочні вироби прийняв рішення переробляти зерно на борошно безоплатно. 
На своїй сторінці в Facebook «Вілія» інформує: «Сьогодні, напевне, кожний українець відклав  власні справи далеко на пізніше. Думки всіх - лише про безпеку (військову, інформаційну, продовольчу). Обов’язком аграріїв є закрити продовольчі потреби. 
Першочергово повідомляємо,  що ЦІНИ НА БОРШНО ТзОВ «ВІЛІЯ-ПРОДУКТ» НЕ БУДЕ ПІДВИЩУВАТИ! Маємо таку картину: отримали від партнерів на благодійній основі  1000 тонн пшениці, 13 тонн цукру, олію, макарони, рис печиво. Відправили  650 тонн на пшениці в столичний млин, 100 тонн борошна в Білу Церкву для подальшого переміщення в регіони, де ідуть бойові дії, понад 10 тонн борошна виділили за запитами місцевих ОТГ для задоволення продовольчих потреб біженців».

Логічно запитати: то відкіля беруться захмарні ціни на наших складах  у час, коли Україна воює за нашу єдину волю і правду? Невже серед нас є такі, яких світ споконвіку соромить приказкою «Кому війна, а кому  мати рідна»? Радимо їм не набиратися ганьби. Від неї потому вже не відмитися, не відчиститися, не відхреститися нікому! 
Слава Україні! Героям слава!
Аграрії Горохівщини.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel