Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
І в теробороні, і на творчому фронті: Карикатурист Юрій Журавель з Рівного всюди перший (Фото)

За два тижні митець створив кілька десятків малюнків.

Фото Суспільне.

І в теробороні, і на творчому фронті: Карикатурист Юрій Журавель з Рівного всюди перший (Фото)

Рівненський художник-карикатурист, фронтмен гурту «OТ VINTA» Юрій Журавель з моменту, відколи почалася російська агресія проти України, створює по кілька малюнків щодня. Ще на самому її початку митець підписав контракт резервіста територіальної оборони

Суспільному він розповів, як із 24 лютого змінилось його життя і режим.

Від початку російської агресії проти України рівненський художник Юрій Журавель намалював кілька десятків злободенних карикатур.

Розповідає: деякі роботи вдається створити одразу, інші ж потребують довшого часу.

Зараз я вже який день малюю і не можу реалізувати ідею, як наші воїни, як Атланти, тримають небо і з іншого боку якби щит є у європейських країн, і Україна дійсно потребує цей щит

«Ці ідеї треба швидко реалізовувати, одразу. Вони з'являються, коли чую якісь новини – дуже багато героїчних випадків є. Зараз я вже який день малюю і не можу реалізувати ідею, як наші воїни, як Атланти, тримають небо і з іншого боку якби щит є у європейських країн, і Україна дійсно потребує цей щит», – сказав художник.

 

 Останнім часом спить Юрій Журавель, за його словами, не більше кількох годин на добу, бо більшу частину часу займає малювання.

На початку російської агресії він записався до лав територіальної оборони разом з гітаристом «ОT VINTA» Віктором Пилипчуком.

«Ми зразу з першого дня з Віктором зайняли чергу, відстояли чергу, підписали контракт в тероборону, але на наступний день так і не отримали зброю в руки. Нас послали додому, сказали, що наша творча робота набагато важливіша. Коли ми потрібні будемо, нам подзвонять», – зазначив музикант.

 

 Попри те, що бойових дій на Рівненщині немає, художник запевняє: взяти зброю до рук завжди готовий.

«В мене тато військовий, я колись був чемпіоном по збиранню-розбиранню автомата АК в місті Гайсин на Вінничині, тоді я ще вчився. Я добре стріляю і коли проходив військовий вишкіл в кінці навчального процесу, в радянських школах це треба було, був взводним снайпером», – повідомив Суспільному Юрій Журавель.

 

 Він зазначив, що дещо втратив зір, проте руки ще пам'ятають рухи.

Найближчим часом Юрій Журавель разом з гуртом «ОT VINTA» готується презентувати нову пісню на слова Сашка Положинського. Присвячена вона буде морській піхоті. За словами музиканта, ця композиція підніматиме дух, буде дещо хуліганською та в піратському стилі.

 

Читайте також: «Ми за свободу землі своєї русню розірвем – так і знай!» – військовий заспівав про перемогу над путінізмом (Пісня)

 

 

Реклама Google

Telegram Channel