Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Росіяни катують працівників Запорізької АЕС

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав міжнародних партнерів закрити небо над Україною.

Фото Суспільного.

Росіяни катують працівників Запорізької АЕС

Він зазначив, що працівники ЗАЕС утримуються у заручниках вже чотири дні, при цьому всередині станції перебувають близько 500 російських солдатів і 50 одиниць важкої техніки

Російські військові за допомогою катувань змусили персонал Запорізької атомної електростанції записати фейкове звернення, щоб використати його з пропагандистською метою.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Більше того, за наявною у нас інформацією, війська окупантів змусили керівництво станції записати звернення, яке планують використати в пропагандистських цілях.

«Персонал захопленої росіянами Запорізької атомної станції піддається катуванням. Більше того, за наявною у нас інформацією, війська окупантів змусили керівництво станції записати звернення, яке планують використати в пропагандистських цілях. Пропагандистська машина Росії створить черговий фейк, який буде демонструвати своїм громадянам та міжнародній спільноті для виправдання власних злочинів», — розповів посадовець.

Він зазначив, що працівники ЗАЕС утримуються у заручниках вже чотири дні, при цьому всередині станції перебувають близько 500 російських солдатів і 50 одиниць важкої техніки. При цьому працівники станції фізично та психологічно виснажені.

«Ми закликаємо наших міжнародних партнерів вжити всіх заходів для того, щоб заборонити ведення бойових дій довкола атомних станцій, вивести окупаційні війська з захоплених атомних об’єктів та закрити небо над Україною», — підкреслив міністр.

За його словами, аварія на атомних станціях внаслідок застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу, а відповідальність за це буде повністю на Росії.

«Якщо таке станеться, європейцям доведеться змінити затишок своїх осель на радіаційні укриття», — зауважив Галущенко.

Читайте також:Спецслужби США не вважають, що Путін збожеволів

Реклама Google

Джерело: Суспільне
Telegram Channel