Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Поживні сухпайки: Лучани складають поживні набори для українських військових (Відео, фото)

«Для власної втіхи він лущить горіхи і кроликам носить до нір».

Фото Суспільне.

Поживні сухпайки: Лучани складають поживні набори для українських військових (Відео, фото)

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва волонтери формують для українських військових пакунки з горіхами та сухофруктами

Як розповіла Суспільному директорка Алла Єфремова, родзинки, сушені яблука та груші, горіхи та ягоди у бібліотеку приносять небайдужі люди.

Енергетичні набори складають у ящики з-під бананів, куди вміщується сто пакетів. За день працівники книгозбірні та волонтери складають від трьох до п'яти ящиків – це майже пів тисячі пакунків, – зазначила Алла Єфремова.

 

Основою вмісту енергетичних зборів для українських військових є горіхи, але також додають льодяники і шоколад, – говорить завідувачка відділу обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Єгорова.

«Якщо є така можливість, щоб нам трішки допомогли, то люди приносять. У кого є можливість – родзинки, сушенину, абрикоси. Горішків у нас вистачає, їх приносять дуже багато», – каже працівниця бібліотеки.

 

Б’ють волоські горіхи, а уявляють, що ворога.

Б’ють волоські горіхи, а уявляють, що ворога, – каже працівниця луцької бібліотеки Валентина Михальчук. Каже: впродовж дня волонтери лущать півтора-два мішки горіхів для наборів.

«Який настрій? Настрій перемоги нашої рідної армії», – зазначила жінка.

 

Енергетичні набори з горіхами та сухофруктами не займають багато місця, їх військові можуть покласти у кишеню та посмакувати у будь-який момент, – розповіла директорка бібліотеки Алла Єфремова.

«У нас є працівники, які вдома сформували ці набори і принесли. Такі енергетичні набори, які потрібні у будь-який час. Це важливо, у цьому формується і наша перемога, а вона буде!» – додала бібліотекарка.

Від початку воєнного стану луцька книгозбірня стала волонтерським центром. Тут працюють без вихідних: обслуговують читачів і допомагають українській армії. Нині волонтери збирають дитячі патріотичні малюнки для військових, – додала Алла Єфремова.

Читайте також: Волинянка віддала військовим авто, яке було цінне для сім’ї

Реклама Google

Telegram Channel