Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Загинув в бою за Україну: На Львівщині попрощалися з Героєм (Фото)

Він повністю себе віддав своїй піхоті. Він настільки любив свою справу, то для нього було його життя.

Фото Суспільне.

Загинув в бою за Україну: На Львівщині попрощалися з Героєм (Фото)

У селі Березець на Львівщині попрощалися з Героєм України Павлом Сбитовим. Йому було 27 років. Павло Сбитов загинув 12 березня в бою за Україну

Указом Президента України йому посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка», передає Суспільне.

Він ціною свого життя, врятував багатьом нам життя.

«Він повністю себе віддав своїй піхоті. Він настільки любив свою справу, то для нього було його життя. І він ціною свого життя, врятував багатьом нам життя. Ми повинні пам’ятати його», — каже тітка загиблого віськовослужбовця Слава Абрамова.

Павло Сбитов навчався у Військовому ліцеї імені Героїв Крут. Згодом хлопець вступив в Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові, на факультет бойового застосування військ. Попрощатися із Павлом прийшли і його побратими.

«Важко підібрати слова. Це для нас велика втрата. Всі запам’ятали Павла хорошою, доброю, чуйною людиною. А головне, для мене особисто, він запам’ятався веселим і надійним другом. Познайомились ми з ним, коли вчились разом в ліцеї імені Героїв Крут. Потім були в одному взводі разом чотири роки військової академії. Потім я пішов в одну частину служити, а Павло — в іншу, але завжди підтримували тісний контакт. Його батьки мені були, як рідні», — розповів однокурсник Павла Василь Броневич.

Він повністю себе віддав своїй піхоті. Він настільки любив свою справу, то для нього було його життя.

Павло Сбитов після завершення навчання в Академії пішов воювати. Його розподілили у 503 батальйон морської піхоти. Ось як він говорив про війну:

«Потрапивши туди, одразу усвідомив: морська піхота — це моє. 2016-го підрозділ утримував маріупольський напрямок. Перші дні служби видалися нелегкими. Те, що бачив по телевізору, відрізнялося від дійсності. На війні на тебе покладається неймовірно велика відповідальність. Немає часу на роздуми, слід діяти зважено і правильно. Але швидко звикаєш до реальної бойової обстановки, — розповідав Павло в одному з інтерв’ю для АрміяInform.

У 2017 році Павла Сбитова призначили командиром роти. Він загинув 12 березня в бою за Україну.

Читайте також: Непроправна втрата: Ковельчани на колінах віддали шану полеглому Герою (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel