Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
На честь українських стрибунок у Белграді двічі піднімався прапор України (Відео)

Ярослава Магучіх стрибнула 202 см – і переможно підняла наше знамено!

Фото із сайту gettyimages.com.

На честь українських стрибунок у Белграді двічі піднімався прапор України (Відео)

20-річна ЯрославаМахучіх виборола «золото», а 26-річна Марина Бех-Романчук – «срібло»

Блискуче виступили на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні, який проходив у сербському Белграді, українські стрибунки. В останній день змагань Марина Бех-Романчук здобула у потрійному стрибку срібну медаль! А напередодні Ярослава Магучіх завоювала «золото» у стрибках у висоту.

Цікаво, що коронною дисципліною Марини Бех-Романчук (нагадаємо, це дружина двічі призера Олімпіади-2020 у японському Токіо плавця-марафонця Михайла Романчука) є стрибки у довжину.

Але у Белграді Марина вирішила виступити у двох видах змагань, потрійному стрибку й стрибках у довжину. І не прогадала! Із результатом 14 м 74 см Бех-Романчук була у потрійному стрибку другою, поступившись лише феноменальній венесуелці Юлмар Рохас, яка встановила світовий рекорд – 15 м 74 см!

Дивимось виступ Марини в Белграді:

«Для моєї України. Для мого народу», – зазначила після «срібного» стрибка Бех-Романчук на своїй сторінці в інстаграм, де виклала фото, як вона загорнулася в український прапор.

Марина не прогадала, що зайнялася і потрійним стрибком. Фото Getty Images/Global Images Ukraine.
Марина не прогадала, що зайнялася і потрійним стрибком. Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

 Марина підтримала медальний почин Ярослави Магучіх, яка напередодні перемогла у Белграді у стрибках у висоту. 20-річна українка впевнено подолала планку, встановлену на висоті 2 м 02 см!

Дивимось, як це було:

«Змагаючись на стадіоні, я захищаю свою країну. Цю перемогу присвячую усім своїм землякам!» – заявила Ярослава після свого тріумфу і звернулася до усіх тих за кордоном, хто досі «не розуміє», що саме у нас відбувається: «Припиніть удавати, що війни немає! росія напала на Україну. Вони бомбардують міста, розстрілюють мирних жителів, і це наша реальність, – підкреслила Ярослава Магучіх. – Якщо ви нічого не робите, щоб зупинити це, то це означає, що ви підтримуєте війну».

«Припиніть удавати, що війни немає! росія напала на Україну. Вони бомбардують міста, розстрілюють мирних жителів, і це наша реальність, – підкреслила Ярослава Магучіх. – Якщо ви нічого не робите, щоб зупинити це, то це означає, що ви підтримуєте війну».

Читайте також у нас: «Пройшла крізь пекло: біатлоністка збірної України ледь не загинула під час бомбардувань Чернігова (Відео)​».

Реклама Google

Telegram Channel