Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
На Горохівщині директорка музичної школи створила сільський цех для приготування смаколиків

Новосілківські господині й господиньки чекають воїнів із перемогою!

Фото Катерини Андрощук

На Горохівщині директорка музичної школи створила сільський цех для приготування смаколиків

Із невеликого села Новосілки в гарячі місця України сьогодні відправили вже 15-ий бус!

Зорганізувалися господині майже два тижні тому. Запевнити захисників, що в них є надійний тил навіть у невеликих селах України, - то ідея місцевої жительки й директорки Сенкевичівської музичної школи Катерини Андрощук. 

Директорка Сенкевичівської музичної школи Катерина Андрощук воює з москалями музикою й хазяйновитістю
Директорка Сенкевичівської музичної школи Катерина Андрощук воює з москалями музикою й хазяйновитістю.

До початку війни пані Катерина була улюбленицею всіх культурно-мистецьких заходів Горохівщини. Її дзвінкоголоссям і вродою заслуховувалася й милувалася публіка на концертах, фольклорно-етнографічних дійствах у місті Луцьку.  Тепер Катерина Анатоліївна дивує місцевих господинь умінням верховодити ще й на великій сільській кухні.

До початку війни пані Катерина була улюбленицею всіх культурно-мистецьких заходів Горохівщини. Її дзвінкоголоссям і вродою заслуховувалася й милувалася публіка на концертах, фольклорно-етнографічних дійствах у місті Луцьку. Тепер Катерина Анатоліївна дивує місцевих господинь умінням верховодити ще й на великій сільській кухні. 

Кожного ранку жінки йдуть у їдальню Новосілківського ліцею Горохівської міської ради з величезними сумками. В них – борошно і яйця, крупи й молоко, сметана та інша всяка всячина, з якої невдовзі всі разом вони готують домашні страви для українських військовослужбовців. 

Реклама Google

Не жаліють для перемоги й грошей. Цими днями лише одного фаршу для котлет і начинок  закупили на 10000 гривень, пожертвуваних односельчанами.

Інгредієнти для смакоти виросли на новосілківських полях
Інгредієнти для смакоти виросли на новосілківських полях.

Із жіночих рук швидко-швидко на стільниці вискакують вареники, млинці, налисники з різними начинками. У духовках печеться хліб, пироги, коржики за рецептами місцевих господинь, поруч хтось кришить оригінальні салати…

Для вас, захисники!
Для вас, захисники!

 Словом, доки дітки навчаються онлайн,  шкільна їдальня  не простоює. Тепер вона схожа на вулик, у якому, попоравшись у домашніх господарствах, за роботою від мрій про перемогу усміхаються жінки різного віку.

Зроблене не застоюється. Місцеві чоловіки відразу везуть ту смакоту в Харків, Київ та інші міста, які потребують харчів. Повертаються з щирою вдячністю від бійців і мирних жителів, а новосілківців і словом, і ділом уже підтримують жителі сусідніх Мислинь, Вільхівки, Софіївки. 

Гуртом переможемо ворога швидко!

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: У Луцьку працюватиме розмовний клуб української мови, - мер.

Telegram Channel