Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Російські війська частково відходять з Київщини та вивозять награбоване майно, – Генштаб

Противник здійснює вивезення майна, що було награбоване.

Фото Укрінформа.

Російські війська частково відходять з Київщини та вивозять награбоване майно, – Генштаб

Сьогодні 37-й день війни Росії проти України

Російські війська продовжують частково відходити з півночі Київської області в бік державного кордону з республікою білорусь. Загарбники вивозять награбоване майно.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у фейсбуці.

«Спостерігається продовження часткового відведення підрозділів російських військ з півночі Київської області в бік державного кордону з республікою білорусь. Фіксується рух змішаних колон техніки різної кількості. У складі колон також цивільні транспортні засоби (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі), що були викрадені російськими загарбниками під час тимчасового зайняття територій. Крім того, противник здійснює вивезення майна, що було награбоване», - ідеться у повідомленні.

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує свої протиправні дії, обмежуючи рух цивільного населення, використовує будинки та квартири місцевих жителів для розміщення особового складу, утримуючи в заручниках місцевих жителів та активістів. Триває мародерство та вчинення насильства стосовно громадян України.

В окремих районах тимчасово зайнятих ворогом, загарбники намагаються змусити підприємців до переходу на розрахунок за товари та послуги у російських рублях.

«Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 7 ворожих атак. Наші воїни знищили 3 танки, 2 бронетранспортери, 2 одиниці автомобільної техніки та 2 артилерійські системи. Також збитий БПЛА типу «Орлан-10», - зазначили в Генштабі.

У Генштабі наголосили, що Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відходить, проривають оборонні позиції російських загарбників та поступово звільняють українські землі.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel