Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Блогери з Оркостану вимагають компенсації за блокування інстаграму не в росії, а в Цукерберга

Може всі вони якось мутували?

Фото Pxhere.

Блогери з Оркостану вимагають компенсації за блокування інстаграму не в росії, а в Цукерберга

Соцмережу заблокував Роскомнадзор, від якого компенсації не чекають

Рада блогерів при раді федерації росії вимагає від компанії Meta один мільярд доларів компенсації на користь користувачів Instagram, які втратили дохід через блокування соцмережі, повідомляє УНІАН.

Блогери також вважають, що компанія має публічно вибачитися у громадян Росії за блокування Instagram. Про те, що соцмережа в РФ заблокована Роскомнадзором, блогери не згадують або навіть не знають про це.

У разі невиплати компенсації блогери погрожують звернутися до суду.

Засновниця ради блогерів рф Валєрія Ритвіна заявила, що компенсацію використовують на підтримку фізичних та юридичних осіб, які зазнали збитків внаслідок «протиправних дій Meta Platforms Inc». У чому полягає протиправність дій, не вказується.

У разі невиплати компенсації блогери погрожують звернутися до суду.

Meta поки що ніяк не коментувала цю заяву.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення росії в Україну Meta тимчасово дозволила користувачам фейсбук та інстаграму з деяких країн публікувати заклики до насильства щодо російських військових, а також заклики до смерті президента рф путіна та самопроголошеного президента Білорусі лукашенка. Пізніше дозвіл на публікацію заклику до смерті голів держав було відкликано. Російський «суд» визнав компанію Meta екстремістською організацією, а її соцмережі заборонили. 

Генпрокуратура рф вимагала від роскомнадзору заблокувати соцмережу Instagram на території країни-агресора, оскільки «в цій мережі поширюються публікації з закликами вчиняти насильницькі дії щодо громадян рф, зокрема військовослужбовців». Блокування інстаграму у Росії стартувало з 14 березня.

Фейсбук у країні блокують з 4 березня за «застосування цензури до російських ЗМІ».

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel