Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Шахтар» та «Динамо» розформують?

«Зараз у всіх печально».

Фото із сайту youtube.com.

«Шахтар» та «Динамо» розформують?

Багатьом клубам важко зараз і буде нелегко після війни

Відомий коментатор Ігор Циганик (на фото) вважає, що після війни припинить існування 30 відсотків українських футбольних клубів.

Про це він заявив в інтерв’ю sport.ua.

– Чи немає загрози, що «Шахтар» і «Динамо» розформують?

– Не можна виключати такого варіанту. Може статись все, що завгодно. Але все ж не думаю, що клуби повністю можуть припинити існування. Можливо, зменшиться бюджет, зменшиться рівень команди, будуть грати молодими гравцями. 

Наскільки я знаю, «Шахтар» зараз відпускає бразильців, але залишає молодих українців. Значить, потрібно виконувати перед ними ті умови, які прописані в контракті. «Шахтар» тримає в голові молоду команду, яку потрібно награвати на перспективу, щоб з часом зменшити бюджет.

Так само зменшиться бюджет і в «Динамо». Що робити з футболістами, які отримують велику зарплатню? Доведеться їх продавати, або відпускати.  Клуби не можуть зникнути просто так. У них немає боргів. Вони можуть бути продані, комусь передані або функціонувати з меншим бюджетом.  

Що робити з футболістами, які отримують велику зарплатню? Доведеться їх продавати, або відпускати

– З «Динамо» і «Шахтарем» зрозуміло. А правда, що вже більшість половини клубів УПЛ розпустили?

– За моєю інформацією, в УПЛ зараз немає клубів, які б офіційно заявили, що припиняють діяльність. Всі чекають і шукають можливості для подальшого існування.

Реклама Google

– Наскільки я знаю, в «Зорі» і «Десни» все зовсім печально по фінансах.

– Зараз у всіх печально. Але якщо війна закінчиться у найближчій перспективі, то відкатати історію буде значно простіше. Якщо ж військові дії будуть довготривалими, то з кожним днем для клубів буде важче. 

– Яким буде український футбол після війни?

– Буде нормальний футбол, 11 на 11. У нас що, футболістів нема? Я вас прошу. У нас був невеликий провал після 2014 року, але збірна вийшла на чвертьфінал чемпіонату Європи, клуби грали в Лізі чемпіонів. Нормальний у нас футбол. Ми зможемо зібрати хороших футболістів, щоб грати. Я в цьому не сумніваюсь. 

Читайте також у нас: ««Толік, я бажаю, щоб усі наші діти, які гинуть у цій війні, снилися тобі до кінця днів!»».

Реклама Google

Telegram Channel