Курси НБУ $ 39.67 € 42.50

ЗНАЙ НАШИХ: виставка Ярослави Галькун у Києві

Персональна виставка молодої української художниці Ярослави Галькун під назвою «Відлуння образу» відкрилася нещодавно у столичній галереї «Університет». Її твори зберігаються у фондах НАОМА, галереях та приватних колекціях України, Польщі, Литви, Іспанії. Її запрошують на пленери та виставки Європи. Її називають українським Матісом...

Персональна виставка молодої української художниці Ярослави Галькун під назвою «Відлуння образу» відкрилася нещодавно у столичній галереї «Університет». Її твори зберігаються у фондах НАОМА, галереях та приватних колекціях України, Польщі, Литви, Іспанії. Її запрошують на пленери та виставки Європи. Її називають українським Матісом.

На виставці представлено близько 50 робіт (живопис, графіка, витинанка), деякі з них експонуються вперше. Серед найвідоміших творів художниці — витинанки-ілюстрації до «Лісової пісні», ілюстрації до творів Тараса Шевченка, офорти із серії «Українські замовляння» та роботи із серії «Легенди про князів Великої Волині».
Як зазначає сама художниця, творчість є безмежним простором для вияву особистого сприйняття світу, як у розумінні вираження індивідуальності художника, так і в розумінні вічного прагнення людини до творення. Творчість неосяжна, як сама природа, але підпорядкована чітким принципам побудови, ритму, варіаціям пропорцій, боротьбі протилежностей, яка народжує рівновагу та гармонію.
Залишається додати, що Ярослава Галькун — лучанка, із мистецької родини, випускниця Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури за спеціальністю «Вільна графіка» (майстерня проф. А. Чебикіна), магістр. З 2002-ого року — член Молодіжного об’єднання Національної Спілки художників України та член Національної Спілки майстрів народного мистецтва, учасниця всеукраїнських, міжнародних та регіональних виставок і пленерів.
Telegram Channel